дравей пак, ето и рецептата за хляба:
3 чаши пшеница, която е престояла една нощ във вода и е раздробена в кухненски робот.
1/4 чаша слънчогледови семена, раздробени в кухненския робот.
1/4 чаша сок от агаве(в София го има в био магазина на Венелин) или друг подсладител по избор
1/2 тиквичка настъргана
3 супени лъжици слънчогледов лецитин
6 лъжици зехтин
2 чаени лъжички хималайска сол
3-4 лъжици италиански микс(розмарин, мащерка, босилек, майоран и риган)
2 скилидки чесън, накълцани
2 чаши вода
3/4 чаша ядивна мая(различна е от бирената мая, има я в София в магазините Зоя)
2 чаши изсушени домати, накиснати във вода между 20 минути и 1 час
2 чаши ленени семена, смлени в кафемашина
Всички съставки без маята, доматите и ленените семена се слагат в кухненския робот или блендер и се обработват докато се получи сравнително еднородна смес. Додават се доматите и се смесват като се използва Pulse копчето на робота или блендера. добавя се и маята. Всичко се изсипва в една купа и се добавят смлените ленени семена. Меси се тестото докато семената станат част от сместа. Тя се разделя на две и се поставя върху фолио за сушене в две тавички на сушилния автомат(дехидратора). Намазва се отгоре със зехтин. Суши се 10 часа при 45 градуса. След това се изважда и се оставя още 10 часа на въздух.
Да ви е сладко.