"Продукти :
30 г бадеми
2 с.л. зехтин
2 картофа
1/2 к.ч. червена леща
2 с.л. сметана
сол
черен пипер
1 л. вода
Приготвяне :
Оставят се 5-6 бадемови ядки за украса, а другите се попарват, обелват и счукват със сол, след което се задушават в сгорещения зехтин (2 с.л.). Картофите (2 бр) и лещата (1/2 к.ч.) се сваряват и пасират. Посолява се и подправя с черен пипер. Прибавя се сметана (2 с.л.) и заедно с бадемовите ядки се пускат в миксера на най-високата скорост. Сместа се излива в тенджера. Добавя се топла вода (1 л.) и супата се оставя на котлона да поври 3-5 минути. При необходимост може да се добави още вода. Поднася се топла, украсена с готварска сметана и счукани бадемови ядки."
от
http://bgshop.in/content/9-bademova-supaИзключително хранителна