Намерих една рецепта.
Сирене от кашу
Начин на приготвяне: Кашуто се накисва за минимум 4 часа.
Сокът от лимона се изстисква.
Кашуто се пасира до еднородна смес с лимоновия сок, подправките, солта и хранителната мая.
Водата за агара се загрява и когато заври се добавя агара. Бърка се около минута и след това се маха от огъня.
В купата при кашуто се добавя и агар-агарът. Обърква се добре.
Пластмасова купичка се намазва с тънък слой мазнина и сместа се прехвърля в нея. Прибира се в хладилник и след няколко часа сиренето е готово. Купичката се обръща рязко върху чиния и това е твърдото начало на вкусна вечеря/обяд!
Съвет: за да си направите апетитно жълто сиренце, сложете 1/2 ч.л. куркума. Може да капнете на няколко места маслинено песто в кутията, да разбъркате 1-2 пъти съвсем леко и бавно, тъй че да се получат “маслинени следи”. При разрязване ще е много ефектно.
http://vanillka.com/2012/08/11/hard-cashew-cheese/