Рецептата е елементарна.
Една глава карфиол
хранителна мая
хималайска/кафява/морска... сол
кайен пипер
Нарязвате карфиола така, че парчетата да наподобяват големината на пуканки.
Слагане ги в найлоново пликче (най-добре от онези, които се затварят, с ръбчето/ципчето)
Поръсвате с малко сол, кайен и горе-долу 1-2 суп. лъжици от маята. Ако е повече, ставала с по-"кашкавален" вкус... Трябва да се пробва и всеки според вкуса си да слага подправките.
Затваряте плика и разтърсвате хубаво, за да се умешат всички съставки. И е готово за папкане!
Може да се добавят спирулина на прах или други зелени подправки
Ако решите да ги изсушавате, вземете предвид, че се смаляват доста.
Ето и линк към рецептата:
http://www.youtube.com/watch?v=0HidehB5uyQ&feature=channel