Първо малко предистория...
Отдавна исках да пусна тема за Стелкор ( дори писах на Бате Бино, че ако има такава с радост първа ще споделя впечатления ) . Поръчах си препарата преди няколко месеца да си го имам ей така , за всеки случай след като прочетох изключително положителни отзиви за него ( основно от майки в чужди форуми)
Дъщеря ми ( в момента на 5 )се опита да се разболее на три пъти. Нещата започват по стандартния начин :запушен нос( след което преминаващ в ринорея) зачервени бузи, температура и кашлица. И трите пъти всичко минаваше само със Стелкор ( без Нурофена, без Панадола, без АБ , до които неизбежно стигахме до преди година. )
Важно според мен да отбележа е, че при последното разболяване детето беше основно хранено с плодове, зеленчуци, кълнове, сурови пъдп.жълтъци , както и мед , лимони и джинджифил за кашлицата. Със Стелкор единствено дъщеря ми се оправи за 2-3 дни.
Паралелно с нея обаче се разболя и племенника ми ( при все че сестра ми също беше давала Стелкор , детето се влоши ( той има астма с неопределен произход) направи пристъп, стана видимо отпуснато, общото състояние беше притеснително и ги приеха в болница.
Сега въпросът :защо едното дете се оправи , а другото стигна до болница въпреки Стелкор-а , за мен не може да е еднозначен .От значение е колко АБ детенцето е приело в миналото ( колко имунитета му е сринат ) , с каква храна се храни и вероятно още куп други неща , които със сигурност имат значение.
Но да се върна на темата ,
Реших да споделя с вас, защото недоумението и потреса, който изпитвам е много голям
Общо взето на всички ни е ясно какво може и какво не , официалната медицина ,но това според мен вече е подсъдно!
Същото това болно детенце ( моят племенник) приемат в болница за да го излекуват и забележете-поставят го на "лека диета" , която включва :
ден 1: мазна кашкавалка за закуска, за вечеря :свински шницел с филия бял хляб и лютеница.
ден 2: мазна тестяна закуска с кренвирш, вечеря : наденица с бял хляб и лютеница.
ден 3: вечерята е кренвирш с бял хляб и лютеница...
По нататък не изслушах разказа на сестра ми , защото възмущението ми взе превес и започнах да викам възмутено.
И питам се аз ( макар да знам отговора) защо е нужно зорлем да се тровят децата?
Здрав човек подложен на тази "лека диета" би се разболял , какво да говорим за изтощеното детско телце.....
Лошото в случая е че няма майка , която да остане безучастна и при вида на изнемощялото , отпуснато , и дехидрирано детенце , да продължи да гледа агонията му. Ще стигне до болницата само от страх за живота на рожбата си и любов към нея ( тук не обсъждаме защо и как детето се е влошило , защото понякога нещата не вървят по нашите планове) .
И в место в тази болница да се погрижат за здравето на детето , се опитват да го натровят!Зорлем!С кренвирши!И бял хляб!
п.п Действието се развива в спрягана за реномирана болница в Пловдив.
Вярно наблъскаха детето с АБ в болницата , последван от още 7 дни АБ в къщи и сега е добре , но това е кръговрат , така ще е до следващият път.....
(Ако модераторите преценят нека преместят темата в друг раздел)