Бързаков, ти дето няма да се хванеш да гладуваш, ами да ти предложа аз една методика, която съм почнал да практикувам отскоро.
Много яка, много проста и много безплатна!! (чак не е за вярване, нали?
)
Хората от тип вата ( и ти , и аз сме вата ) сме по рождение с проблемно храносмилане! (Това е заради по-ниската ни енергетика и по-високата емоционалност, за която е типично бързо, нервно хранене . ето , ти даже си си го избрал за ник - "бързака"
)
Дали ще е колит, гастрит, холецистит - без значение, все нещо се появява в определен момент..
Дълги години съм се хранил бързо и сега сърбам и аз попарка като теб
При някои това може никога да не доведе до проблем, но ние, ватите, не можем да "минем между капките"
Слушай сега методиката:
първа седмица дъвчеш всяка хапка по 1 минута.
втора седмица - по 2 минути.
трета седмица - по 3 минути.
четвърта седмица -2 мин.
пета седмица - 1 мин.По този начин силно се разтоварва ЦЕЛИЯ храносмилателен тракт и се освобождава огромна енергия , на която разчитаме да оправи бакиите. Съгласен съм, че една хапка сурово зеле изисква съвсем различен брой дъвкателни движения в сравнение с хапка крем карамел, но не го изследвай толкова, ами действай , а после да докладваш
Още на третия ден ще видиш ползата от такова хранене. Целта е явно , като видим разликата, никога да не се връщаме към старият начин на бързо гълтане
Добре е да се помъчим, преди да оздравеем.( дано да ни е писано все пак де..
) Лесната победа ( също и лесната пара
) не се цени! Ако се оправим с някое хапче или билчица или хомеопатия, без да променим нищо у себе си - никога няма да оценим профилактиката ! А само профилактиката (на тяло, дух и емоции ) е това , на което можем да разчитаме в годините, защото ще дойде възраст , в която хапчета и цярове само ще облекчават , а няма да излекуват, както са го правили по-рано. Или поне - както ни се е струвало, че го правят