Многопластова е темата, но.. benni, виж, при тези условия кой трезво мислещ човек ще каже Да нека могат и чужденци да си купуват свободно земеделска земя след като и ние можем в чужбина, ноо немм, ни най-малко.
При тези условия е абсурд. Всъщност не в евро-зоната ни е най-евтина земята, а в евро-съюза. Грешка ми беше бях написал по-горе. Най-евтината е, а по нищо не отстъпва по плодородност - не само Добруджа, в Пловдивско, Пазарджишко има земя 1ва категория с напоителни с-ми и прочие.. Имам предвид на запад са си богати.. А и не малко земи се продават на търг от частен съдебен изпълнител... Пак казвам - ние не оценяваме на каква земя стъпваме, стара, с история, с 4 климата и невероятна плодородност.
А комунизма (социализма) е една.. аз дори не искам да я коментирам тая система.. Когато комунягите са дошли на власт всичко са национализирали - не само земята. Примерно семейно бизнесче - кафене, сладкарница, магазинче. Говоря по времето когато България е била конституционна монархия. Отврат. Една система, в която ти казват тези книги можеш да четеш, ама тези не в никакъв случай опасни са! ;д Този филм, можеш да гледаш ама другия.. това можеш да слушаш единствено, друго - не . банани няма, портокали 1-2 месеца, шоколади - едва ли, може би марципан но задължително 1 фирма, един вид.. Кола - 20години чакаш. Не можеш свободно да отидеш в Гърция, Испания и други демократични страни.. Можеш само в Полша, СССР и т.н... Оууу младите много Ви се нервят на апатичното мислене и бездействие.. Само да занйте..
Знам, че може би не говоря много добре, но българите са оставили БКП (т.е. комунисти) да ги управляват десетки години. Не знам кой ги говори нещата, че сме били супер силен народ и ни очаквало бляскаво бъдеще, но 5 века не можахме САМИ да си помогнем - естествено Русия много ни помогна в освобождението.. Малко, така българите са се самозабравили.. СориИ А сега позволихме да сме колония.. И като хората толкова са работили за д-вата през соца де са им приемливите пенсии, де ни е толкоз дълго градената армия ? Социализъм/комунизъм младите будни хора, ако само им кажете нещо за хубост в този откачен строй и скачат на бой. ;дд Всички имали работа през соца.. дуфф
Държави като Австрия, Швейцария и ред други забележете успяват да имат безработица от 1-3% и доходи до небето (поне за нас, за нашите виждания, за бита ни в България..).. Дори наскоро имаше гласуване дали да се приеме в Швейцария, която има пряка демокрация най-високото минимално заплащане. И други такива страни има в Европа, не са само те... хич не..
Т.е. до управление е работата. Но няма как, няма как.. И 2% не взимаме от златото ни в Челопеч (всъщност едно от най-големите находища в Европа). Дори ми е тъпо да го говоря тези неща