Здравейте,приятели,
напоследък доста хора се опитват да спрат животинските продукти и да минат към един по-лек за организма режим. Но когато се опитат да влязат в този режим, те се оплакват от главоболие, спад в енергията, отпадналост и вследствие на това "разбират", че всъщност месото си е тяхната храна.
"Да,за други вегетарианството може и да е полезно, но не е за всеки?"-казват те. Много е важно,обаче тези хора да ЗНАЯТ,че не са много прави в съжденията си и да получат отговор на въпроса си:"Защо не е за мен?"
Трудно е да се премине от един ВСЕЯДЕН режим към суровояден например.Започват стомашни неразположения,главоболие,загуба на енергия,нервност,отпадналост...Започваш да се чудиш:”Ами как го правят някои? Защо тях нищо не ги боли? Е,изглежда този режим не е за мен.Аз просто съм всеяден и месото е моята храна...”Да, ама не"
Когато организма на човек е замърсен от токсини и храносмилателната му система е затлачена той трудно сменя своя режим на хранене- от хранене със месни,млечни и термично обработени храни-към хранене с естествени и натурални,сурови храни,каквито са плодовете,зеленчуците,ядките,кълновете и пр.Най-добре се вижда замърсяването при колоноскопия на дебелото черво-дебелото черво е направо „замазано” от слузове,фекални камъни и пр.”красоти”-полепени по стените му и стояли там с години.По този начин не само,че чревните власинки са отишли някъде под „калта”,но и добрите бактерии са на привършване.И естесвено е тази храносмилателна система да реагира на натуралната храна-най-малко на нея ще й бъде много трудно да извлече необходимото от растителната храна за функциите на организма.Друга тема пък е,че започва и детоксикацията на организма при приема само на сурова храна.Главоболието,отпдналостта,загубата на енергия и пр.- те се получават от същото това започващо пречистване на организма.
Затова и прехода е толкова по-безболезнен, колкото по-чист е организма.Най-бързо може да се постигне този преход при една предварителна детоксикация на организма (било то гладуване-водно/сухо,плодуване,соково пречистване),при която ще се получи едно добро пречистване и обновяване.При прочистващите процедури (гладуване,сокуване,плодуване и пр.) организма ще превключи на своя естествен ход на работа и вследствие на това след един такъв режим вкусовите рецептори се променят ИЗЦЯЛО-т.е. вече ни влече само и единствено суровата храна - рай за душата и тялото...
Така може да се обясни и повишения апетит към сладкишите и захарните изделия- най-бързо апетита към сладко може да се пребори с диетата на Лидия Ковачева например.10 или 15 (стандартната е 20) дни само на череши (или друг плод) примерно и след това вкуса се изменя изцяло към натурален. Защо сте шокирани, някои хора се грижат за здравето и фигурата си постоянно? Между другото с 20-дневното ябълково плодуване се свалят отчно 10 кг...И след това не ти се поглеждат дори джънкове и сладко. За хора със стомашни проблеми (гастрити,колити,язви) плодовия режим е неприложим естествено.Но пък лечението за тези заболявания пак си е глад - както го правят и животните в природата-когато ги заболи нещо просто спират да се хранят,а не тичат пред лекарския кабинет.Индийската наука Аюрведа много точно описва различните типове конституции хора и храненето според тях. Според мен при хранене с храни,характерни за съответния тип доша(някой са и смесени типове) не би трябвало да има проблеми.При хранене с храни,които разбалансират дошата на човека се появяват и болестите.