В голямата си част по значимите автори/заглавия са коментирани тук (по един или друг повод).
"Черно бяло на хартия" означава, че държиш да се сдобиеш с книжното тяло,предполагам
Затова ще се огранича до преведени автори, които могат да се намерят по книжарниците. Нали знаеш - изчерпаните са на саморазпространение.
Всяка седмица си купувам средно по две книги (по толкова имам време да прочета
). Имам ужасно много литература. Ако някое заглавие ти грабне вниманието, а не го откриваш , насреща съм
Мога и филми да препоръчам
Ето и няколко предложения от мен :
Здравословен начин на живот по системата на Брег – Пол и Патриша БрегВодата-вокиращата истина- Пол БрегЧудото на гладуването-Пол брегЛекарството глад-цвета гварилова
Най-ефикасния лечебен метод-гладуване - Алексей Суровин
Гладувайте правилно - проф. Ангел Ангелов
Самолечение с вода - Димитър Станев
Гладът майка родна-Юрий НиколаевГладът - приятел и лекарство -Лидия КовачеваГладувайте за здраве - Хелмут Лютцнер
Принципи на гладуването-Леон чейтоу
Диета за детоксикация - Елсън Хаас
Закаляване и водолечение-Малахов
Пречистване на организма-МалаховПодържане и възстановяване на киселинно-алкалното равновесие -Харалд ХошРазделно Хранене-Владимир Леви
Кълновете – лечение и здравословно хранене – Мирослава Бирицка
Кълновете -суперхрана даряваща живот - Юли ДрагомирецкиГладуването може да спаси живота ви- Х. ШелтънОсвободи се от отровите - Джейн Скривнър Разделно хранене (пълна енциклопедия) - Катрин Марсдън
Интелигентно към своето тяло – Д-р Мариане КохХранене за максимум енергия – Катрин Марсдън
Съзнателно хранене – Гейбриъл Казънс
Гладуване със сокове и детоксикация – Стийв Мейеровиц
Ултраметаболизъм – Д-р Марк Хаймън
Фитоника – Мерилин Дайъмънд, Д-р Доналд Бъртън ШнелГолямата книга на алтернативното хранене
В защита на храната-Майкъл ПоланДилемата на всеядния - Майкъл Полан
Кльощавата кучка - Рори Фрийдман и Ким Барнуин Пълно пречистване на тялото и на душата - Джерами СафронМакробиотично хранене - Мичио куши
Лечебно аюрведа хранене - Мирослава БирицкаЧовешкото хранене-Георги Гайдурков
Енергия за цял живот- Виктория БутенкоЦелебно Хранене - Галина Шаталова
Сила за живот – Харви и Мерилин Дайъмънд Сила за живот 2 и 3 – Димитър Пашкулев
Суперхрани – Дейвид Улф
Някъде може да има неточности в заглавията. Извини ме. Писах ги наизуст