За приготвянето на тази напитка са необходими връзка пресен магданоз, чесън, олио, кисело мляко, сол и, най-важното пасатор с много остри ножчета. Нарязваме магданоза на ситно и го изсипваме в стъклен буркан / или пластмасов цилиндричен съд/ с такъв размер, че да може да влиза свободно пасатора. Добавяме няколко обелени и нарязани скилидки чесън, малко олио, половин кофичка кисело мляко и малко сол. Включваме пасатора и с движения нагоре-надолу бъркаме сместа, като целта е разбиване на магданоза на възможно най-малки парченца, което става за няколко минути при работа с пасатор, на който нарочно сме изострили ножчето. За успешното разбиване на магданоза трябва опитно да подберем количеството и съотношението на киселото мляко и олиото, в най-добрия случай се получава течна смес с неповторим вкус, като наличието на магданоза не се усеща. Тайната на интересния лечебен ефект на тази напитка е в механичното раздробяване на чесъна, при което някои от съставките му влизат в реакция помежду си и се получава ново сложно съединение с изразено имуностимулиращо и апоптотично /антиканцерогенно/ действие. Освен това се добавя и действието на магданоза и в резултат сместа има и въздействие, подобно на Виагра, но по-леко и напълно безопасно за здравето. Вероятно за това допринася и своеобразното енергизиране на сместа при миниторнадото в съда, предизвикано от въртенето на ножчето на пасатора. Ако се разреди с вода и прецеди, напитката става съвсем трудна за разгадаване и още по-вкусна, особено ако се пие охладена през летните горещини.