Хм, наистина зелевият сок, приготвен с 0,09% сол (ако може - сива келтска, някоя каменна, колкото по-стара, по-добре...) и изпит скоро след ферментацията, е много полезен. Намалявал болестно увеличената пропускливост на тънките черва и ...някакви други хубавини, както пише добрият пловдивски професор Караджов.
Рецептата за приготвяне е негова, безплатна, намира се лесно.
Зелето се приготвя лесно, на малки дози. Примерно в 1 буркан 3 л се нарязва около 1 малка зелка, колкото може по-наситно, притиска се с дръвце... Доливам вода до горе и слагам 27 гр сол. После - хрян, лимон и т.н. - според професора. За 3-4 (!) дни е готово, пие се на гладно по няколко глътки сутрин и вечер, голям кеф! Наздраве!