Тревопасен, цигун не е "духовност"
А си е точно енергийна практика, както посочва Живко.
А по отношение на въпросите ти - нормално е и дори трябва да те вълнуват, след като си избрал този път.
Само че преди да бъдат зададени въпросите , е нужно да се установи нещо друго, което е НАЙ-ВАЖНОТО. И то е - дали съответното нещо ще се извършва ПРАВИЛНО
Да, хората питат:
" гладуването ще ми помогне ли" ?
"А суровоядството"?
"Прочистването ще ме прочисти ли"
"противопаразитната програма ще ми убие ли паразитите" ?
За съжаление, няма как да се отговори еднозначно. Всичко зависи какъв е подходът на човекът
- дали е задълбочен и осмислящ или е посредствен и "безхаберен"..
Пак за съжаление, ( аз лично) категорично твърдя, че болшинството хора попадат във "втората група"
Те искат да прочетат инструкция от няколко изречения ( "прави - едно" , "прави- две".. ) или най-добре някой "авторитет" да им го поднесе опаковано , защото те нямат време дори да четат, заети са с по-важни неща..
И после ,когато не им се получи, обвиняват всеки друг , но не и себе си
(Не намеквам, че ти си такъв, просто си говорим
)
Много ми хареса , когато научих, че пред кабинета на една руска лекарка-натуропат висяла табела:
"
Осмислянето е половината път към изцелението!"
Нищо по-вярно от това!
За суровоядството това е от особенна важност - дали ще се прилага правилно. Дали ще се влезе в него постепенно и грамотно.. Или "юргулешката", както наш Петко и събратята му ( "дневникът на Петко" ) , дето смело и безразсъдно скочиха в джаза , а после като се "оакаха" , почнаха да ругаят самата методика..
( интересно как при много други се получава , а при "петковци" не ..
)
Аз лично нямам опита , но имам подходът
и надеждните източници на информация ако някой ден реша да почвам. Руснаците например имат огромна практика! Има форуми, блогове , ..тонове информация.
Конкретно на въпроса ти :
Ако суровоядстваш правилно, силата ще е по-малко, но енергията ще е повече!
Знам, младите не сте много по четенето на книжки, но ако искаш "авторитетно " потвърждение на думите ми , намери си книгата на знаменитата Галина Шаталова - "Целебното хранене" . Но и я прочети