С одобрението на donna и elia редактирах последните им постове и пак ги пускам в темата. Бяха премахнати само няколко изречения, които бяха провокирали реакция на неодобрение у отсрещната страна. Останалата информация си е тук.
Elia
Здравей Донна,
д - р Гайдурков наистина изглежда добре, но това дали значи, че той е напълно здрав.Това,че един човек е добре изглеждащ на външен вид не означава,че е добре и вътрешно.А за това колко струва един негов преглед какво ще кажеш ? Ти самата колко прегледа при него би могла да си позволиш ? Моята грешка навремето беше,че съм ходила при екстрасенс, който ми помогна, но ме и увреди.Наистина суровата храна не е панацея.Но тя ми помогна да живея до този момент без лекарства.Аз пих сокове това лято - бях получила кървене .Без да посещавам лекари си правих сокове около 20 дни - 100 - 300 гр. сок от целина в комбинация със сокове от цвекло, моркови, ябълки.Аз се позовавам на моят опит, не на чужд опит и костите ми не са се стопили.За сега имам гинекологични проблеми, които са от екстрасенса.И понеже имам и язва и не мога да ползвам зеленина - толкова, колкото е необходимо затова имам проблеми.Но нали всеки има право на избор - да избере сурова или готвена храна.Аз не мога да насилвам никого, нито пък някой на мен да налага своето мнение.
Донна, защо не дадеш съвет от твоят опит, а не от опита на друг човек - д - р Гайдурков в случая.Тези хора, които са задали въпросът за целината струва ми се искат съвет от човек, който е пробвал, не е чел или чул от някъде.Навремето моята баба беше чула от съседка за това личение с целина и кисело мляко.И го направи 40 дни - целината е колкото топка за тенис на корт.И по - голяма или по - малка да е няма толкова голямо значение.Нито костите ще се стопят, нито ще умре човек.Целината стапя шиповете, но трябва да не се ядат разни меса известно време.А ти Донна - най - напред пробвай върху собственото си тяло и тогава давай съвет.Не е коректно без да си пробвала да съветваш чужди хора - може да ги подведеш.Има значение колко дни се прави лечението - до 30 - 40 дни може да се направи и ще се види резултата от лечението.
Аз съм против това да се вземат луди пари за лечение, при положение,че истинското лечение е приоритет само на Бог, не на земни грешни хора, било то и лекари.
Споделих моят опит - всеки може да пробва, сам ще се убеди дали костите му се стапят или има ефект.Най - доброто нещо е пробата, опита, а не да се доверяваш на това какво казва или пише някой.Опитът е най - добрият учител.Суровоядството е чудесен начин на хранене ,но и то си има недостатъци ако не го прилагаш правилно.В случая при мен има затруднения с приема на зеленина.Но ако нямам този проблем или друг човек ги няма моите проблеми при него суровият режим ще даде резултат.Всеки прави своят избор.Но човек нямащ опит не бива да дава съвети и да подвежда хората.
Поздрави !
----------------------------------------------------------
donna
Елиа, а ти къде в поста си по-горе спомена да се пие целината 30 или 40 дена? Ами ако аз не се бях намесила в темата и човекът беше започнал да я употребява по начина, който описваш 1 година? Или някой друг, който чете тези редове? Кой подвежда хората - аз или ти? И защо трябва човек да прави опити със себе си, след като някои неща са отдавна известни? Какво са шиповете? И след като стопи шиповете, какво ще стане по-нататък?
Употребявала съм целина преди 3 години. Появиха ми се проблеми с костите, затова спрях да я включвам в соковете. Затова и се намесих тук, но едно е аз да кажа нещо, друго е когато се цитира авторитетен лекар, който е дал точната дневна доза.
Да, аз имам проблеми, както виждаш затова се пошегувах по-горе и предложих при желание от другата страна да кажа и допълнителни методи за получаването им. Но и твоите проблеми не са никак малко, въпреки суровоядния режим. Ти сама каза на мен и на майка ми няколко пъти, че суровоядството НЕ лекува, а само стопирва по-нататъшното развитие на болестта. Нали?
Колко пари да взема един лекар, си е негов проблем, той ще отговаря за себе си един ден. А аз тук аз никого не съм пратила при д-р Гайдурков, само съм цитирала името и мнението му.
Но не бива да се отричат лекарите, както правиш ти, Елиа, те са дадени от Бога. И много православни старци настоятелно са им заплащали прегледите, въпреки нежеланието им да вземат парите! Защото ги заслужават.
И Голтис взема по 200 долара за 3 дни семинар, но има Божията благодат. Така че, не сме ние тези, които да съдим хората!
----------------------------------------
Elia
Здравей Донна,
преди няколко години един човек от моето заведение беше със силни болки от шипове в коляното.Беше опитал лечение с лекарства и се чудеше какво да направи.Аз му казах за целината.След 1 година приложение на целина всекидневно той дойде да ми благодари.Нямаше вече проблем с коляното и продължаваше всеки ден да ползва целина.Даже той сам ми каза,че всеки ден се старае да ползва целина.Аз също това лято , а и сега я използвам.Сега е сезонът на целината.
Аз не съм против лекарите, но навремето се влачих при тях почти 2 години без диагноза.Накрая екстрасенс ми каза,че яйчникът ми гноясва, не е само кисти, а има и гной.Екстрасенс ми прави сеанси за да извади гнойта и накрая се стигна и до това ми положение днес.Но днес аз наистина не използвам лекарства, а преди години бях с 3 големи торби .Органите ми са на мястото си, не са извадени.За това и днес ми помагат соковете от целина, моркови, ябълки и червено цвекло.Тези сокове заедно със суровоядството са ми помогнали да избегна прием на лекарства и да и днес да не съм на постоянни обезболяващи, както навремето ми предлагаха някои лекари.Аз сама се молих Бог да ми открие пътят на здравето, да ме запознае с опитен практик и така се запознах с Мария / суровоядката / от Варна.Тя се беше спасила от хемодиализа чрез суров режим.
Днес се старая цяла зима да използвам целина, морков и червено цвекло - те ми помагат да нямам болки и да живея без обезболяващи.
А що се отнася до парите - Христос колко пари вземаше като лекуваше хората ? Да не би да ги е изнудвал и да им е вземал големи суми пари както днес правят и някои лекари ? За хирурзите и за някои други, които ползват техника - да, обаче за тези, които се занимават с природолечение и ще ти кажат да си правиш сам сокове едва ли е удачно да се вземат големи суми.Старците са съветвали да се заплаща,защото се използва и техника при тежките операции.Но не и да се изнудват бедни хора.
Но наистина е важен опита, а моят е вече доста голям по отношение на суровата храна и аз сама съм направила своят избор.Ти имаш право да направиш своя избор.Не съм сигурна обаче,че целината ти е докарала проблеми. Хайде поздрави, с добри чувства съм към теб, но пробвай, не съветвай без да си изпробвала на собствен гръб ! И имай смелост да направиш гладувания, соколечение, суровоядство, а не само без никакъв опит в суровоядството и веган храненето / защото ти се храниш с обща храна / да правиш заключение.
Аз, а и Мария , която е вече почти 30 години на сурова храна сме се спасили от лекарствата и химията, която днес залива всяка аптека и реклама по телевизиите.
Поздрави !