Ели, тук е мястото да направим едно уточнение
Това, за което говориш ти -
да се прави добро без да се чакат облаги и при това да получаваш удоволствие , е възможно само за много малък процент хора! Само за тези, които са с по-висока духовност, с "по-висока вибрация" ( както се казва напоследъкс
)
За останалите , ( мнозинството ) това чувство е НЕПОЗНАТО! Те нямат тази способност! Това е важно да се знае, и даже понякога се налага да АРГУМЕНТИРАМЕ действията си , защото в очите на по-примитивнте хора ( силно е , но нека да е тази думата ) те изглеждат нелогични , абсурдни! (
"хората или обожествяват или отричат нещата , които не могат да разберат" )
А ние, които притежаваме тази способност, сме едни чудаци, "откачалки" и "ненормалници". Понеже правим добро без да искаме отплата.
Както е казано , "понякога подаръкът носи повече удоволствие на самият подаряващ "
( Да, само че зависи от подаряващият
)
Преди години ми се обади една Ванина. ( Това е един от 5-те й ника в този форум) . Тежки здравословни проблеми..( вероятно и на психична основа. Постоянно търси всевъзможни цярове по всички форуми)
Купи си Тодикамп , след което помоли да обсъдим състоянието й и да потърсим варианти за оздравяване. Както се случва често , отделих и за нея 2 часа! за безплатна консултация. ( в едно барче до нас) .
После тя пусна тук за мен най-злостните и обидни коментари ( те си стоят. А после напълни и раковият форум с обиди за мен. ) ,като наред с другото ( което я дразни у мен) заключи, че аз отделям такова време за хората , "
за да съм се пъчел с познанията си " ( Няма угодия ей, ако им поискаш пари - значи си супер комерсиален и шарлатанин. Ако им говориш без пари - значи се пъчиш с познания и си чешиш егото..
)
Наскоро срещам един стар познайник , който е адвокат. Позаприказвахме се , разговорът изви в посока някакви негови здравословни проблеми . Имах какво да му кажа и почнах да му разяснявам откъде му са проблемите и т.н. На 7-ата минута той ме прекъсва: " Ти май нещо ме зарибяваш, искаш да ми продадеш нещо "
Та затова май е добре понякога заради самите нас да уточняваме защо правим добро, че да не станем пишман , а и да си пазим нервите. Те ще ни трябват и за други подобни ситуации