Здравейте,
Първо, искам да се извиня, ако има подобна тема във форума. Тъкмо се регестрирах и нямах възможност да разгледам всички теми.
Диагностицирана съм с ревматоиден артрит от около 3 години, като ми беше намерен съвсем случайно след наравени имунологични излследвания поради репродуктивни проблеми. Започнах терапия с медрол и плакенил, която не знаех, защото ми се назначи, т.к. нямах клинични симптоми. Само антитетелата (т.е. кръвните изследвания) ми бяха излючително завишени.
Както и да е.
Тази есен започнах диета, защото исках да си променя хранителния режим - консумирах изключително големи количества захар и се хранех доста нездравословно. Започнах ниско-въглехидратна диета - без прием на сладко, варива и само по 1 плод на ден. След 2 месеца започнах да имам и симптоми на РА - болки в ставите на ръцета и краката, скованост и т.н.
В началото мислех, че е някаква детоксикация, но след близо 5 месеца на диетата и неотшумяване на симптомите вече знам че не. Есента си започнах отново медрола и болкоуспокояващите (които временно бях спряла).
Въпросът ми е следния - сега искам да започна лечебно гладуване по системата на д-р Ковачева с плодове и чай, но понеже не мога да спра кортикостероидите рязко, мога ли да продължа да ги вземам по време на лечението?
Моля, ако някой е имал опит в такава ситуация да сподели.
Благодаря ви!