Здравейте на всички. Май ще изровя тази стара тема, но не намирам друга подобна тук. Та моите болежки за много странни. В петък си пуснах редовни изследвания на ПКК и реших да добавя холестерол, натрий, калций и желязо...последните 3 не ги бях изследвала отдавна. За моя огромна изненада, желязото ми е завишено. При норма 8-26, моето е 32, холестерола също е в горната граница 5,8 при макс. 6. Вегетарианка съм от 5 г. Храня се общо взето здравословно и изследванията ме шокираха, най вече желязото. Интересното е, че хемоглобинът ми е в норма - 124, макар и леко нисък. Преди съм имала проблеми с щитовидната жлеза...сега не усещам проблеми, но ще отида на ендокринолог и на хематолог най вероятно. Само като добавка, януари месец давах кръв, след това си взех фолиева киселина за 1 месец, и същевременно с това 2 месеца пиех витамини за коса кожа и нокти на Допъл Херц, като цяло съм слабичка...дали нещо не се прецаках с това кръводаряване?! Сега от 2 дни пия зелен чай, уж чистил желязото и холестерола....та да видим. Въпросът ми е имали ли сте вие такъв случай вие?