Здравейте. Обръщам се към вас с молбата да ми помогнете. Имам много лек сън. Търсих какви ли не решения. Пия по 5-6 приспивателни и пак съм будна. Слагам тапи за уши, пробвах с всякакви, силиконови, дунапренени, не става. Буди ме и най- лекият шум. Ако някой отвори външната врата, която е на поне 15 метра от мен, го чувам. Ако се пусне вода, шуми с някакъв плик, дори, когато някой си взима хлям чувам шумоленето на плика. Ако някой слиза по стълбите отвън, пак го чувам. Вече ме е страх да заспя, защото знам, че пак ще ме събуди нещо и ще се ядосам. Купих си едни приспивателни днес, успаха ме за 5 часа и ето ме сега, в 2 часа сутринта, пак съм на дивана в хола, събудена от шума на заключваща се кола пред нас. А бях с тапи за уши, бутам си ги възможно най- дълбоко и пак чувам всичко. В безизходица съм, не знам какво ми е, случвало ми се е да не спя по цяла нощ и да ходя на училище, или да чкам да стане 8-9 сутринта и вече да съм капнала от умора и нарочно да се насилвам да гледам филми, за да заспя. Нищо не ме тревожи, казвам го, защото ходих на психолог и той ми каза, че щом това се случва значи си мисля за нещо и съм разтревожена. Обясних му, че не е така, но той си държеше на това, не намираше друга причина. Така ме ядоса, че после от 72 часа спах 10. Иначе водя здравословен начин на живот, тренирам 6 пъти в седмицата и се храня здравословно. Но от 4 години насам това ми се случва. За да спя като хората трябва да съм напълно сама в гора. Най- добре спах на село преди 2 години, когато баба ми беше заспала в една съседка. Но, както казах, това беше на село, не мога да си го позволя всеки ден. А и не мога да забраня на майка ми и баща ми да се къпят и да си мият ръцете докато спят, или пък да не изкарват колата от гаража. Моля ви, дайте ми съвети, вече се побърквам!!!