Не знам какъв съвет да дам, може би малко личен опит. При мен нещата седяха горе-долу, както Мер ги описа. Тази комбинация ми беше добре позната. Дълго време просто я понасях, докато не се озовах насред Родопите, неспособна да видя и грам от красотата наоколо. Тогава осъзнах, че не можеш да имаш очи за нищо красиво, ако в теб не е чисто и подредено. Но това е една друга тема. Сега за гастрита, в началото не се разминах с антибиотиците, пих някакъв, заради helicobacter pylori, която си беше направила колония в стомаха ми, според думите на лекарката ми, но не му помня името, и разни други неща, мисля че беше някакво масло под формата на капсули и витамини. За храната, не можех да ям нищо сурово, всичко минаваше на пара първо, било то зеленчук или плод. Например, сутрин ябълки на пара, след това картофи и моркови, първо през парата, после може и на пюре. Както се казва, суровите храни не ме понасяха.
Това, което ми донасяше облекчение, беше водата от сварен ориз, която става гъста като желе, а и самият ориз, билкови чайове. Това за известен период от време, докато се успокоят нещата. После се почна и със суровото. Обаче разбрах, че няма смисъл да лекувам гастрит, ако не извадя пирончетата, заседнали между ушите ми, но и това е друга тема ( или не
). Пожелавам на приятелката ти да открие нейния начин.