Ако умеем освен да гледаме, но и да виждаме причинно-следствените връзки на даден проблем, със сигурност ще го преодолеем по-лесно а и болката, която го съпътства често, няма да е толкова осезаема.
Достигнах до този извод, с един ден закъснение, поради което ми се наложи да изтърпя кошмарна вечер заради болката, която не ме остави да спя. А по-рано през деня бях отишла в зъболекарския кабинет за да разберем причината, и тъй като се оказа възпаление на дълбок джоб, зъболекарката ми го изчисти. Докато се усетя, ми заби инжекция с антибиотик. Не знам дали защото съм предубедена към тези традиционни лекарства, стоварих вината за последвалата адска болка през деня и цялата нощ точно на антибиотика. В последствие, като размислих трезво, разбрах, че вината си е лично моя, защото от страх изтичах до кабинета, за да стоваря отговорността за моето здраве другиму. Какво трябваше да направя?
Ами просто да продължа да си дъвча карамфилчетата, които са природни антисептици и болкоуспокояващи.
Тъй като за мен е много важно да човъркам за причините, мисля, че съвсем не беше логично да ми се възпали така от нищото, при положение, че само преди месец и половина бяхме почистили зъбния камък, процедура, която правя всяка година.
След по-обстоен размисъл, смятам, че намерих своя отговор.
В сутринта, преди да усетя първата болка, бях уведомена за заем, който съм мислила, че е на бившия приятел на дъщеря ми. Сега разбрах, че тя го е изтеглила по негова молба и за негови нужди, но след като се разделиха, той просто прекъсва плащанията. Останали някакви 300 лева, но поради неплащането с месеци, пътят до съда вече е много кратък. Както и да е, помогнах на дъщеря ми да изплати заема, но стреса, който преживях, беше достатъчен за отключване на нещо лошо. Хубавото е, че лошото беше само възпаление на венеца.
Какво ще се случи по-нататък не мога да гадая, но засега намерих мира в себе си, като прежалих парите и казах майната им- те се изкарват.
И по- важното е, че никак не съжалявам, тъй като все едно, че платих един семестър за обучението на детето ми в уличния университет. Каза, че си е взела голяма поука. А и аз също.
Силно се надявам в това.
Дали греша или не, само времето ще покаже.
Поздрави сърдечни.
ПП Само не мога да разбера защо иконката слънчице е в синьо?