Здравейте,
Допитвам се до вас с надеждата, че може да сте попаднали на информация за това състояние. Синът ми (на 11г.) от около две години може би изпитва това неразположение. Първо си мислих, че е временно, но вече е ясно, че трябва да взема някакви мерки. На лекар да го заведа няма да има смисъл. Може би изследвания да се направят, но какви? Чудих се дали да не пие пелин за прочистване на евентуални бактерии. Не яде много плодове и зеленчуци, пие вода. Хапва доста често боклуци (благодарение всички заинтересовани съседи и собствени баби), и месо. Хлябът е почти само домашен, от лимец. Яде бобови и зърнени без пшеница). На едно място срещнах, че това състояние може да се породи от търсенето на внимание, а при него от едногодишен е направо цел в живота - не е важно какво и как го прави, а някой да го гледа. А внимание не му липсва, дори е в повече. Напр. явно се съобразяват с неговите желания, пренебрегвайки сестра му, която пък е свикнала от малка с това, че батко и е по-важен, но не и пречи (защото тя нали друго отношение не е виждала- от майка ми, сестра ми, съпругът и). В общи линии това е информацията, която се сещам да споделя с вас, за да добиете представа. Осъзнавам, че е може би мъжка черта търсенето на съревнование. Аз им казвам, че най-интересното съревнование е сам със себе си. И така? Много ценя мненията в този форум и искрено се надявам, че някой може да е попадал на такъв случай.