Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Суперхрана с Lactobacillus Reuteri под формата на йогурт  (Прочетена 406 пъти)

tmcdos

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Този вид бактерии (Lactobacillus reuteri) осигуряват значително повече ползи спрямо обичайните кисело-млечни бактерии.
Това е интервю с д-р Уилям Дейвис (който е изучавал експериментите на д-р Ирина Конбой - откривателя на тези бактерии) - https://www.youtube.com/watch?v=nZV1oYv5Ddo
Това е видео-канала на д-р Уилям Дейвис - https://www.youtube.com/channel/UCZp4ONYOXZkf92UxxNnAiKQ
А това е лесна рецепта за приготвянето на тази суперхрана - https://www.culturedfoodlife.com/recipe/l-reuteri-superfood-yogurt/
В рецептата се препоръчва да се използва пробиотикът Gastrus на BioGaia. В България (поне към момента) се предлага само Protectis, затова си купих Gastrus от https://euro-pharmas.com/en/heartburn/1965-biogaia-gastrus-gastric-acidity-30-tablets.html
Йогуртът ще се получи и с Protectis, просто ще е с малко по-слабо изразени свойства отколкото с Gastrus - последният съдържа 2 щама (DSM 17938 и ATCC PTA 6475) докато другият съдържа само DSM 17938.
В моята първа партида се получи прекалено много цвик (течна част - до към средата на бурканчетата) - най-вероятно съм сложил прекалено много инулин и/или BioGaia. Надявам се втория опит (със закваска от първата партида) да е по-успешен.
На едно място прочетох, че е по-добре инулина да се слага в млякото още отначало и да се сварят заедно - а не както аз го сложих след това.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.081 секунди с 24 запитвания.