Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: и аз да се представя  (Прочетена 3081 пъти)

елмаз

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
и аз да се представя
« -: 25-02-2010, 19:06:15 »

Здравейте, казвам се Десислава,
от скоро научих за този прекрасен форум и то покрай мъжът ми, той първи ви намери, много ми допада този начин на хранене и въобще на живот, вече изпробвах някои ваши рецепти и много ни харесаха, покрай вас се запалех и на земеделие,сея като луда всякакви зеленчуци и билки :),ако нещо се получи с моята първа зеленчукова градина ще побликувам снимки, та и аз да се похваля.
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
Re:и аз да се представя
« Отговор #1 -: 25-02-2010, 19:36:05 »

Добре дошла! Дано скоро ти порастнат зеленчуците и билките! Какво си си насяла,и къде?
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #2 -: 25-02-2010, 21:11:56 »

Здравей, Деси! Поздравления и за съпруга ти  :flowers2:
Няма начин да не ти пораснат посевите  :Content_22:  пожелавам ти богата реколта   :Cherries
а какво от нашите рецепти приготви и така те впечатлиха  :Confus_3:
Активен
Намасте :)

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 743
« Отговор #3 -: 25-02-2010, 21:28:29 »

Къде ги отглеждаш тия зеленчукови градини, билки и работи? Имаш си градина, или вкъщи в разни саксии, или нещо друго ????
Активен
"няма грешки, има само уроци"

елмаз

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 25-02-2010, 21:45:12 »

живеем в къща и имаме двор във който си правя зеленчукова градинка, а някои билки си слагам във саксийки, засяла съм си разсади на домати, чушки, люти чушлета, салата, репички също така магданоз, тиквички, а депърва ще сея краставички, рукула, аспержи, черен корен, риган, мащерка и др.Моя съпруг е Михо той вече е писал във форума.А рецептите които изпробвах са бонбоните Рафаело на Деси82- много ни харесаха, салата от моркови забравих от кого и правих разни миксови от други салати които прочетох и според продуктите които имах и според въображението ми,също така мисля да пробвам лещата, тази вечер накиснах да покълни, също ще пробвам и крема сиренето от орехи, за мен всичко това е ново и тези рецепти са ни доста екзотични, но ни харесват.
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 743
« Отговор #5 -: 25-02-2010, 22:03:16 »

Аха, ясно. Щото викаш, че сега си се хванала да садиш. И реших, че ако сега си се хванала, е малко странно изведнъж да се появи цяла градина. Пък аз нямам никаква градина и затова реших да те питам дали не използваш някакви алтернативни методи за отглеждане на тревисти храни  :Confus_3:
Активен
"няма грешки, има само уроци"

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 65
« Отговор #6 -: 26-02-2010, 09:49:44 »

Добре дошла ,Деси  :Content_22:  Интересно ми е как точно мислиш да гледаш градинката? Миналата година вкъщи се опитахме да гледаме домати,няколко корена пипер и 4-5 корена патладжан без да ги праскаме с препарати,но реколтата беше много малко и повечето имаше мана и т.н. Най-добре бяха патладжаните. :)
Активен
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #7 -: 26-02-2010, 09:55:57 »

Трябва да намериш растението, което се засажда до домата и пречи на вредителите на домата :) така доматите няма да боледуват и ще се плодят добре :) ама то си е описано всичко в една швейцарска книга , не мога и аз да я намеря още , която се издава от един институт и т.н. и т.н. където е описано как да се прави био земеделие , без химия
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #8 -: 26-02-2010, 09:56:38 »

Ние не пръскаме нищо и не торим и само краставиците нещо се объркаха,но пак ядохме и от тях де. А домати,чушки,патладжан и тикви ,богато,богато. То ако си ги отглеждаш сам и ги ториш и пръскаш както всички,защо да си губиш времето да се занимаваш. ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 26-02-2010, 11:46:38 »

Титан,ако не забравиш пиши като откриеш книгата :)Някъде във форума май мернах инфо за тази книга. При нас има и друг проблем-преди 2-3 год. години е имало някакъв завод (обработвали са вълна май) и от това е валяло киселинен дъжд. Хората в село,които отглеждат зеленчуци твърдят,че без да пръскаш с препарати не ставало(но не е казано,че са прави).Може пък аз да докажа че може  :)
Бенато,прав си-няма смисъл да си отглеждаш сам зеленчуците и плодовете и да ги пръскаш с отрови.
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
« Отговор #10 -: 26-02-2010, 12:21:25 »

Супер е това с къщата и градинката, успех!!!  :essen:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #11 -: 26-02-2010, 13:42:16 »

Титан,ако не забравиш пиши като откриеш книгата :)Някъде във форума май мернах инфо за тази книга. При нас има и друг проблем-преди 2-3 год. години е имало някакъв завод (обработвали са вълна май) и от това е валяло киселинен дъжд. Хората в село,които отглеждат зеленчуци твърдят,че без да пръскаш с препарати не ставало(но не е казано,че са прави).Може пък аз да докажа че може  :)
Бенато,прав си-няма смисъл да си отглеждаш сам зеленчуците и плодовете и да ги пръскаш с отрови.

Аз тая книга да знаеш от кога я търся , дори и на английски да е , но при успех ще ви  уведомя с банер.
Потърси си инфо в нета за обработка на почвите , има разни трикове с шума , слама и тор .Някъде в разговорите съм го чувал.
Активен

Хриси

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 26-02-2010, 15:03:19 »

Ще се поразровя в нета,титан. А имам и друг източник баща ми - той също знае разни неща.Но предполагам ,че книгата ще е доста ценна :)
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #13 -: 26-02-2010, 15:21:44 »

Аз намерих такава книга, но на френски, в амазон. Ако не ме лъже паметта, подобна в английския амазон не намерих. Подсетихте ме да си я поръчам,и..освен след това да попреведа някой неща..
Активен

елмаз

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 27-02-2010, 00:29:10 »

ще се пробвам без никакви пръсканки и химикали, пък ще видим какво ще излезе, ако се справя ще пусна снимки
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #15 -: 28-02-2010, 11:42:14 »

Добре дошла, Деси :) :flowers2:. Успех!
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #16 -: 01-03-2010, 10:31:07 »

Ние не пръскаме нищо и не торим и само краставиците нещо се объркаха,но пак ядохме и от тях де. А домати,чушки,патладжан и тикви ,богато,богато. То ако си ги отглеждаш сам и ги ториш и пръскаш както всички,защо да си губиш времето да се занимаваш. ;)
Това е почти уникално! Аз понеже имам 2 села, а и съм живял 5 години в едното и знам, че да се случи това е като да спечелиш 6-ца от тотото.
В близост до вашата градина има ли и други, които да отглеждат зеленчуци?
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #17 -: 01-03-2010, 16:29:43 »

Добре дошла!Поздравявам те за мъжа!Де да беше и моя такъв - поне малко да се интересува от здравето си.Аз също имам възможност да садя и отглеждам всичко,нооо за сега съм оставила на бабите,не съм готова още.
Активен

Страницата е създадена за 0.075 секунди с 23 запитвания.