Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: здравейте :)  (Прочетена 3994 пъти)

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
здравейте :)
« -: 15-04-2010, 14:18:57 »

:fluretaa:
здравейте на всички!
искам да ви кажа, че от известно време насам доста се вдъхновявам от това, че има и други суровоядчета като мен, или пък просто хора, които осмислят връзката, ВЗАИМОвръзката на природата и човешкото здраве.
Харесва ми това, че хората тук са на всякаква възраст и са от цяла България, а някои и отвъд.
И личните историики са много вдъхновяващи...кой как е стигнал до осъзнаването колко важно е да се учим да обичаме себе си и природата чрез храната.
Та...пожелавам на всички нас наистина да споделяме (но не и да натрапваме) нещата, които ни вдъхновяват.
Аз съм на 23, казвам се Ралица и уча в Пловдив :)
вегетарианка съм от 9-и клас, никога не съм обичала месо, веган съм от 1,5 години, също много постепено и естесвено при мен се получи.
И естествено суровата храна..просто винаги съм се чуствала по-добре, когато преобладава.
Тази зима например спрях да ям готвено, освен печени и варени картофи. Така най ги обичам. Вече не ми се ядеше никаква готвена храна-дори и задушени зеленчуци или леща..просто не ми се ядяха.
И това спонтанно, без някакво особено осмисляне, тъй като рафинирани и преработиени храни не консумирам от много дълго време и без това-поне 4 години не съм яла никакви пакетирани глупости (освен оризови вафли,от тези, които са като стереопор, много ги обичам, признавам си).
Та тази година попаднах в Artnewscafe в Пловдив на презентация на Мер и от тогава посещавам сайта и много се радвам на това, че очевидно има все повече привърженици на идеята в България.
А иначе си посещавам подобни чуждестранни сайтве от отдавна, въпреки че вече малко се е превърнало в индустрия суровоядството..но какво пък, ние си стоим зад идеята.
Скоро ще започна да си публикувам и дневници и се надявам да се запознаем с някой от вас и праяко :)
Хубав ден:) :Content_22:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:здравейте :)
« Отговор #1 -: 15-04-2010, 14:59:47 »

:kisss:Сърдечни привети на младите пионери от дъртите пенсионери!!!  :pensif_29:Добре дошла, добре дошла!Като ти гледам годинките и ми настръват косинките...че, аз на вашите годинки немах никакъв хабер от това що го правите вие сега :surpris_23: :whistling2 - emotloader:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #2 -: 15-04-2010, 15:30:30 »

Здравей Щурчо  tooth :love_026:
...и аз както казва бабчето на твоите години бях далеч от вегетарианството дори- цигари, кафета, алкохол и купони ми бяха в главата  :-[
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #3 -: 15-04-2010, 16:23:49 »

Привет :flowers2:
Поздравления за избора!
Картофите не са много добра храна, особено печени или пържени (получавам сърцебиене и тежест);) Оризовките и аз ги ядях в един период от време, после като разбрах колко висок ГИ имат и че хич не са полезни се отказах. Иначе, всички понякога си ядем боклуци - я някой подсладител, я нещо пакетирано...Важното е да го осъзнаваме.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 15-04-2010, 18:57:14 »

::)
хехе
мерси за приветствията...а за възрастта съвсем не е важно...не съвсем де, ама тялото ни (и духа) имат такава невероятна способност да се лекуват и да се радват на живота.
за изборите- направи ми впечетление, докато се 'шляех' из форума, че всеки се е захванал със суровоядството по различни, понякога и комплексни причини.
Ще ми е интересно да споделите.
Маринка, ти например си толкова вдъхновяваща (а и се казваш като сестра ми), ще ми се да мога да отвикна мама и баба от шепите хапчета и сирената и млякото за здраве...ама засега не успявам.
както и да е.
Даниела, твоите снимки са много хубави  :Content_14: , а на Томирис- както каза важното е да осъзнаваме, въпреки че в забързаното ежедневие и особено сред моите връстници е доста трудно понякога да се храня Нормално..с темповете, с които живея, но се опитвам.
:)
 :Cherries честита хубава пролет на всички!
Активен

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
« Отговор #5 -: 15-04-2010, 23:43:49 »

mnogo jeni s mujki nickove se navudihte naskoro,da ne sme prepratka kum nqkoq gay obshtnost tooth
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #6 -: 16-04-2010, 04:55:37 »

Здравей, здравей.
На твоята възраст задължитено ядях вафла Мура, Боровец и кроасан 22 карата.  tooth

Аз/ние не минахме на вегано-суровоядство поради здравословна причина. Просто беше естествен ход на нашето развитие. :)
Активен

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #7 -: 16-04-2010, 09:32:14 »

Здравей! Щастливка си,че толкова млада си разбрала истината.Много се радвам на хора като теб,опитай да предаваш идеите си на повече млади хора.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #8 -: 16-04-2010, 12:01:11 »

Аз съм точно на същата възраст. Много отдавна минах на всякакви диети и разделно хранене заради здравословни проблеми и излишни кг, после ми стана и част от "духовното" развитие. Въобще не мога да посоча точно определена причина да се храня по този начин. Но като цяло се чувствам много по-добре, въпреки лишенията и трудностите да живееш сред съвременното общество. Просто чувствам отвътре, че това за мен е по-правилната храна.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 16-04-2010, 18:46:21 »

Да, Катеринка, опитвам се да 'споделям', но изцяло чрез пример.
Никога не съм била пртивърженичка на това да се налагам и да убеждавам някой. Просто знаете как е: хората на тема храна и пари и политика не е добре да ги закачаш много.
И за това съм много щастлива, когато някой дойде при мен и ме попита, тогава всъщност започвам да споделям кое, как, защо...доколкото знам.
А Вери и Томирис, наистина е хубаво, че приемате суровоядството като 'естествено развитие', защото и за мен е така. :)
а за тази от вас в сайта като цяло, които са успели да са себе си в семействата си, и които съжителстват мирно с 'несуровоядци' и 'всеядци' и се опитват мс много любов да им набавят повече слънце в храните, направо шапка свалям :)  :Content_14:
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #10 -: 16-04-2010, 19:37:26 »

Здравей и добре дошла! :flowers2:
За пример си, продължавай в същия дух! Със сигурност ще научим полезни неща от теб, а, надявам се, и ти от сайта и форума :). Приятно прекарване! :fluretaa:
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Страницата е създадена за 0.063 секунди с 23 запитвания.