здравейте на всички!
искам да ви кажа, че от известно време насам доста се вдъхновявам от това, че има и други суровоядчета като мен, или пък просто хора, които осмислят връзката, ВЗАИМОвръзката на природата и човешкото здраве.
Харесва ми това, че хората тук са на всякаква възраст и са от цяла България, а някои и отвъд.
И личните историики са много вдъхновяващи...кой как е стигнал до осъзнаването колко важно е да се учим да обичаме себе си и природата чрез храната.
Та...пожелавам на всички нас наистина да споделяме (но не и да натрапваме) нещата, които ни вдъхновяват.
Аз съм на 23, казвам се Ралица и уча в Пловдив
вегетарианка съм от 9-и клас, никога не съм обичала месо, веган съм от 1,5 години, също много постепено и естесвено при мен се получи.
И естествено суровата храна..просто винаги съм се чуствала по-добре, когато преобладава.
Тази зима например спрях да ям готвено, освен печени и варени картофи. Така най ги обичам. Вече не ми се ядеше никаква готвена храна-дори и задушени зеленчуци или леща..просто не ми се ядяха.
И това спонтанно, без някакво особено осмисляне, тъй като рафинирани и преработиени храни не консумирам от много дълго време и без това-поне 4 години не съм яла никакви пакетирани глупости (освен оризови вафли,от тези, които са като стереопор, много ги обичам, признавам си).
Та тази година попаднах в Artnewscafe в Пловдив на презентация на Мер и от тогава посещавам сайта и много се радвам на това, че очевидно има все повече привърженици на идеята в България.
А иначе си посещавам подобни чуждестранни сайтве от отдавна, въпреки че вече малко се е превърнало в индустрия суровоядството..но какво пък, ние си стоим зад идеята.
Скоро ще започна да си публикувам и дневници и се надявам да се запознаем с някой от вас и праяко
Хубав ден:)