Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гневник... на Вики (не много гневна)  (Прочетена 160004 пъти)

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re:Гневник... на Вики (не много гневна)
« Отговор #360 -: 10-09-2010, 20:29:32 »

Благодаря ви много! :thankyou: :fluretaa:

браво за новото единаческо жилище  :)
и сега да попитам това цигарка ли е на снимката ??? орсссс ::) :o :surpris_22: :whistling2 - emotloader:

Хехехе, цигарка е, Рибке, но просто блъфирам - и с двете гадости на снимката  ;D :angel:. На един рожден ден в заведение с приятели, реших да се направя на "лЬоша" за фотосесията (барем някак си поддържам имиджа поне с едно нещо  8) tooth;).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #361 -: 11-09-2010, 09:09:03 »

честито нов дом Вики  :love_026:

Активен

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
« Отговор #362 -: 11-09-2010, 09:14:45 »

Поздравления за самостоятелния дом! Аз напълно подкрепям живота отделно от родителите. Човек поема отговорност за себе си в почти всякакъв аспект и се учи сам да се оправя с всичко - финанси, организация на домакинството, кога по колко и какво да купува и т.н. Макар че на мен лично понякога ми е трудно да се сдържа и да не накупя от пазара праскови, смокини, грозде и прочее вкусотии, но като знам, че в вкъщи имам диня, круши и грейпфрути, вземам примерно само едно още. Иначе с ядките понякога се поизхвърлям,но те пък са по-трайни. Въобще разумното обмисляне и планиране е много хубаво нещо за тези, които успяват да го постигнат.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #363 -: 11-09-2010, 12:22:28 »

Вики честит нов дом!
Аз съм царица на балансираното и разумно пазаруване. Винаги си правя план какво ще консумирам за седмицата и само това купувам. Нищо не изхвърлям.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #364 -: 11-09-2010, 12:48:27 »

Деси , аз пък много купувам , но пак нищо не изхвърлям :))))) само обелки за сега , но чета и за тяхното усвояване :)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #365 -: 11-09-2010, 13:11:56 »

Аз пък и обелките ям!  ;DКато обелки от плодове зеленчуци и дори картофите ги пека с обелките. А неядливите обелки като бананови наример могат да се използват за компост.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #366 -: 11-09-2010, 13:52:35 »

Деси, мисля, че картофи е най-добре да се пекат тъкмо с обелките (доколкото съм чела, най-много полезни вещества има точно в слоя под самата кора)  :).

@Antares
Цитат
Макар че на мен лично понякога ми е трудно да се сдържа и да не накупя от пазара праскови, смокини, грозде и прочее вкусотии, но като знам, че в вкъщи имам диня, круши и грейпфрути, вземам примерно само едно още. Иначе с ядките понякога се поизхвърлям,но те пък са по-трайни.

Разбирам те, има го и моментът, че лятото, когато е пълно с плодове, човек се изкушава да накупи и от това и от онова  :Cherries :Appetit_4:. Аз затова си вземам каквото ми трябва ден за ден, на следващия - пак, и така  :). В крайна сметка, за няколко дни продуктите няма да се изчерпат ;).
Но тука ставаше въпрос за някаква системна практика, целогодишно, която, честно казано, лично аз свързвам с някакви навици, останали на повечето хора от соц-а и зората на демокрацията  :-\. Някакъв подсъзнателен страх, че ще останем гладни, или че на пазара/вкъщи "няма нищо", а оттам - рефлексът "Когато има - дааай! Юруш на маслините!", дори във време когато сме презадоволени... Просто го забелязвам при повечето хора от 50-те, 60-те и 70-те години (да не говорим пък за по-възрастните, за които многото ядене е признак на "висок стандарт", на изобилие).
Няма да забравя, преди два месеца, докато си учех за държавния... Един прекрасен ден съм излязла и чета на пейка в парка. Младо семейство с деца седи мързеливо наблизо и чака роднини. Роднините идат - прегръдки, целувки, вял разговор, цигарки... И след няколко минути, "главата" на семейството (в лицето на майката), произнася в скороговорка: "Хайде, бързо да ходим да пазаруваме, че у дома няма НИЩО за ядене!!!" (с такова театрално натъртване на "нишшшто", че въздухът изсвистя  tooth), при което останалата част от семейството така се разбърза, че за бройка да си оставят цигарите недопушени  tooth... Пък аз бях на сухо гладуване тогава  :Content_4 - emotloader:. Една единствена мисъл ми дойде на акъла - "Да ви имам проблемите"
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

kyx4o

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
« Отговор #367 -: 12-09-2010, 16:36:12 »

Тези неща не ги забелязвах преди време, но от както се храня здравословно.... направо ме пронизват.

Тази година на плажа, майка и дете:
- Баничка ли искаш или ябълка?
- Ябълка!!!
- А бе яж баница бе будала! ???

Чак се надигнах да я погледна, но.....не посмях да я заговоря(беше като сумистка) :surpris_22:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #368 -: 12-09-2010, 19:21:11 »

Тези неща не ги забелязвах преди време, но от както се храня здравословно.... направо ме пронизват.

Тази година на плажа, майка и дете:
- Баничка ли искаш или ябълка?
- Ябълка!!!
- А бе яж баница бе будала! ???

Чак се надигнах да я погледна, но.....не посмях да я заговоря(беше като сумистка) :surpris_22:

Учудва ме, все пак, че детето е предпочело ябълката.

Вики, ти на квартира ли се изнесе или имате излишен апартамент?
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #369 -: 12-09-2010, 20:19:36 »

Учудва ме, все пак, че детето е предпочело ябълката.

Вики, ти на квартира ли се изнесе или имате излишен апартамент?

Мен пък не ме учудва - децата обикновено в началото инстинктивно се насочват към естествената храна... до момента, в който не почнат да ги бомбардират с боклуци  :(.

Не съм на квартира... Ами, то е цяла история  :). По принцип сме си от Г.Оряховица (Великотърновско), но преди бая години се "изнесохме" - в София, гадната София  >:(. Аз - да уча (и прогимназия, и гимназия, а най-накрая, и висше), те - на работа... По принцип за ваканции, празници и пр. си идваме в малкия град, но последните години само аз взех да се прибирам - сама. Накрая взех решение - не ми се живее в София, ПЪК. Родителите като обичат гъчкани и мръсни столици, там да си стоят  :whistling2 - emotloader:. В Горна апартаментът (където се подвизавам в момента) е далеч от идеалните условия... Като няма кой да живее (баби, дядовци - отдавна починали), съвсем закономерно, запада... Тази година се наложи да се вземат някои спешни мерки за неща от първа необходимост (защото досега все отлагахме) - оправихме гадните течове от тавана, сменихме дограмите, бойлера... Въобще, нали знаете какъв е единствения начин да се изяде един слон - хапка по хапка  tooth. Изхвърлих сто тона боклуци, кой знае откога (в това число и към 500 стари броя на в."Работническо дело"  tooth), още бая има, но вече е къде-къде по-добре.
Та така, полека-лека, малко по малко, разчиствам новото старо гнездо и се надявам скоро да го приведа в максимално приличен вид и го направя `ептен ново  ::). Естествено, ще си ходя в "Голямото село" за празници, от време на време, а и нашите идват чат-пат, но все пак си е друго като съм си сама  ::).
Имам малко пари за оцеляване, оправям се горе-долу с преводите, та засега криво-ляво връзвам двата края. Не съм се отказала да правя и магистратура, но ще е по-късно - тези стресове от лятото ми дойдоха леко множко... Та нашите все пак проявиха разбиране и ме подкрепиха в идеята да остана известно (засега неопределено) време сама в Горна, да почина и поработя - от всичко по малко - и да се заемам с по-нататъшното "житейско развитие" тогава, когато съм готова. Е, никак не им беше лесно (както и на мен да ги убедя) - Томи, ти, мисля, много добре ме разбираш :). Безкрайно много се радвам, че все пак споразумението приключи успешно  ;D. Да видим какво ще излезе - в крайна сметка, млади сме, дори и да сбъркаме - теглим си една звучна наум, изтупваме се от прахта и продължаваме ;).
Активен
------

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #370 -: 12-09-2010, 20:39:49 »

Чудесно се е получило при теб. Успех със самостоятелността - вижда, че добре ти понася;) Ние имаме и друг апартамент, но го даваме под наем (няма как - криза;)), така че планове да се изнасям засега няма. Иначе магистратурата я записах - задочна. Ще видим сега с работата как ще се оправя. Поне за джобни се надявам да имам;).
В Г.О., надявам се, е по-евтино като цяло.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #371 -: 12-09-2010, 20:47:50 »

По-евтино е, доста. Най-хубавото е, че имаш избор на пресни и качествени плодове и зеленчуци (естествено, ябълките от пазара, които бабата е набрала вчера от селото, са маааалко по-различни от пластмасите в СВА и Кауфланд); орехите са традиционни за района; имам си познати медари за пчелни продукти; мляко си вземам чат-пат от надеждни хора, които както трябва си гледат животните... Абе, не че не може и иначе, но така вече е "друга бира"  ;D.

Честито и на теб за магистратурата! Стискам палци и за работа, сигурна съм, че ще се справиш с всичко  ;). Успех!
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #372 -: 24-09-2010, 07:49:19 »

В София съм... но още не съм много гневна от този факт - да видим после  :whistling2 - emotloader: ;D.

Вчера нашите бяха на водно гладуване и двамата - идиният плаче от стави, другият - от високо кръвно, и за мое учудване се навиха да гладуват  :). За съжаление майка ми получи остра хипертонична криза вчера и цял ден беше на легло... Днеска е по-добре, но засега реши да прекъсне гладуването. Но на първо време, и един ден си е добре ;).
Активен
------

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #373 -: 24-09-2010, 11:54:11 »

Защо започват с водно гладуване, по-добре да правят по един ден в седмицата на плодове, един ден на зеленчуци и само сурова храна...а след време да опитат и водното гладувае
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #374 -: 25-09-2010, 06:50:48 »

Те вече са се "поошлайфали" малко  ;). Баща ми прави по един разтоварващ ден на седмица - плодове или сокове. Само че през останалото време го дава малко кон с капаци  :whistling2 - emotloader:.
Майка ми е на 80% сурово, редовно прави Шанкх Пракшалана, а вече два пъти - и чернодробното. Месо не яде. От млечните - кисело мляко и сирене, по малко. По-трудно ще откаже хляба и готвеното...
В случая мисля, че си имаха нужда от едно по-радикално гладуване, защото оплакванията станаха сериозни. Старият е с коксартроза от 2 години и уж взема марки, ама явно недостатъчно. Но вчерашното гладуване му дойде много добре и е навит да го почне редовно - първо по един ден седмично, след време и по-продължително, и така  :).

Моето меню вчера беше: Закуска - смокини (Сарафовски, ужасно ги обичам  :Appetit_17:); малко по-късно - 3 бразилски ореха; обяд - накълцани на ситно моркови, чушка, домат и половин глава лук, поръсени със сусам (млян); следобед - фреш грейпфрут; вечеря - 1 гранола барче, подобно на това на Деси. След това спретнах една тричасова тренировка и много добре ми дойде  :weight_lift:.
Течности - сигурно 2,5 л вода. Спортът, освен тренировката, беше към 2 часа ходене.

Днеска съм на два купона  :sorcerer - emotloader:. Един на заведение и едно домашно парти. За заведението е ясно - неква салата ще ям сигурно, или в краен случай нещо готвено, безмесно (ако съм много гладна). За второто предварително съм помолила домакинята да ми вземе един хубав резен диня и една мрежа ябълки - мога на тях да си карам и да си пея и танцувам цяла вечер  ;D. Хубаво, че хората си ме знаят и не правят проблем относно хранителните ми "странности"  ;).

Желая весел ден и приятен уикенд на всички! :kisss:
Активен
------

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #375 -: 25-09-2010, 07:32:16 »

Браво на тях Вики :Content_22: Като стане положението напечено и с добър пример няма как да не се стегнат  ;D
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #376 -: 26-09-2010, 10:11:29 »

Отчет за вчера:
Много хубаво си изкарах - на хубави приказки и хубави места с хубави хора  :Content_22:.
На домашното парти цял ден си хрупах праскови и грозде (което, впрочем, беше много вкусно), а вечерта в заведението си позволих една малка пица. Все пак, като за цяла нощ танци няма лошо  ;D. За първи път от доста време си поръчах и твърд алкохол - ама само го поръчах  :surpris_23:. Не бях пила водка от поне половин година и сега си припомних защо - ми то гадно бе! :-X Изпих една глътка, колкото за наздравицата, останалото го зарязах и даже никой не го допи. Минах се, язък  tooth.

Тази сутрин закуската беше късно - станах рано, но не ми се ядеше и се мотах с чистене, подреждане и други такива глупости. Към 10 часа хапнах половин малко пъпешче и няколко големи смокини. За обяд ще си направя салата, а към 6 съм на домашно парти на приятелката ми (и тя има рожден ден - много рожденици, много нещо!). Другата седмица пък един приятел ще ме извежда на сладкарницаа... абе, запълниха ми набързо графика за срещи  tooth. Обаче с купоните дотук, щото има и други задачи, които трябва да свърша, докато съм в София, пък и преводът няма да се напише сам  :whistling2 - emotloader:.

Нашите са доста по-добре - щом взеха и да досаждат, значи всичко е наред ;) :D.

Приятна и слънчева (то времето - облачно - но нищо не пречи слънцето да ни е в душата) неделя на всички!
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #377 -: 28-09-2010, 12:04:32 »

Бум!
Днес пак се гневя, защото трябва утре-вдругиден да си предам превода и в момента извършвам "финализиране"  :Confus_34:То това "финализиране" всъщност си е чисто "инициализиране"  tooth. Като знам колко малко ми остава, и както ми е писнало вече и на феса, и на капелурата, и на тюбетейката, и на всичко - развивам една средна преводна скорост на Мислителя на Роден! Напиша едно изречение - мотая се петнайсет минути; напиша една дума - мотая се пак още десет минути... :surpris_23:
Ох, лоша работа  tooth. Светльо, дано ти да имаш по-голям успех в преборването на мързела - мен Норбековци ще ме бият! tooth

Иначе менюто ми вчера беше: 1 голям резен диня сутринта; сандвич от 2 филийки хляб "Бонус" без брашно (впрочем, какво ви е мнението за това "революционно откритие"? ???), сусамов тахан, 2 домата и 2 моркова; следобед - фреш от половин краставица, плюс цвекло; вечерта - салата домати и краставици, 1 тиквичка и 1 чушка, поръсена със счукани орехи.

Днес, като кисна на компютъра, естествено, не ми се яде, та още преживям една ябълка от сутринта... Дано да приключа по-скоро, че наистина "изтрещЕх"  :Confus_3:.
Активен
------

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #378 -: 28-09-2010, 12:19:23 »

Вики, за някои неща го преборвам, но за други... :surpris_23:
На мен ми помага съставянето на подробен график с точност до минути. А при целите, пак подробен план с краен срок!
Всъщност мързелът е липса на удоволствие! Толкова е просто  :Content_22:
Тази лекция е много полезна и става въпрос за това.
http://kiwi.kz/watch/b9w1vqtip1md
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #379 -: 28-09-2010, 12:50:34 »

Всъщност мързелът е липса на удоволствие! Толкова е просто  :Content_22:

Понякога... Твърде често - но все пак невинаги.
В случая преводът ми доставя удоволствие, но по-дългото занимаване с него кара ума ми да блуждае - да иска нещо друго, нещо по-различно, хайде сега това, хайде после онова... Хаотичност.
А понякога е просто нежелание за ангажираност. Всяко нещо, което е макар и малко "ангажимент", умът го класифицира в категория - "неприятни задачи"/"chores".
Мерси за лекцията, ще я видя - при следващото половинчасово мотане  ;D.
Активен
------

Страницата е създадена за 0.104 секунди с 22 запитвания.