Я и аз да се включа ,че май има нужда
Каква е ситуацията и как да я анализираме.
Явно достатъчно обезверена от неколкократните си неуспешни опити да ни убеди в своята компетентност по отношение на това - кое е здравословна храна и кое не е , ГЪБКА прибягна отчаяно до помощта на последния си коз - дипломата си за биолог .
Което би трябвало да се тълкува така : "Ако аз не успях да ви убедя , нека това да свърши моята диплома! "
Добре ,ама както знаем " ако баща ти не е оставил наследство, не се надявай на вуйчо си "
Гъбка или не е на 24г. или има видения някъде из реалността на 1980г , (или някъде там) където гаранцията за компетентност (и образованост ) беше наистина едната гола диплома.
/По диплома те назначават в предприятието , в завода , където дори и да си тотален сюньдюк и некадърник ,все ще изкараш до пенсия, докато те местят от отдел в отдел. /
Трябва веднага да опитаме ( от добро сърце ,разбира се ) да помогнем на ГЪБКА колкото може по-скоро да се отърве от заблудата си ,че академичността в която и да е област има нещо общо с истинската компетентност за нещата. Разбира се, че титлите въздействат на масата (главно недостатъчно образовани люде. Понеже те не са учили, са спокойни и доволни ,че някой друг ще им поднесе на тепсия всичко, което са изтървали , докато са се наливали по кръчмите и са дремели по чиновете .. ) .
Това добре се съзнава И ЕКСПЛОАТИРА от успелите да се домогнат до тези титли службогонци - ето, Христо Мермерски е добрият пример - титлата ПРОФЕСОР е написана
с по-големи букви от самото му име ( погледнете книгите му) -Да не би някой случайно да се усъмни в неговата ерудиция !! Доц. Байкова е другата лауреатка. Направо затаявам дъх ,когато пак се появи отнейде..
Естествено - баба Гицка от с. Голосерци е във възторг ,че има щастието да чуе и попие всичко мъдро, излизащо от златните уста на тия мили висококомпетентни "експерти". Но дали наистина запознатите ще дадат същата оценка ? Това няма никакво значение за титулования. Той е спокоен, че титлата му ще го защитава във всеки спор, дори той самият да е "въздух под налягане" .
/ "Всяка пустиня се гордее със своите миражи "/
(Така моят преподавател по информатика в университета (беше доцент, сега е професор) не можеше да работи на компютър , а беше декан на факултета по информатика.Всички му се смеехме , но ето- той ни отмъсти - стана професор!
)
А пък според плешиво-потният шкембелия с неприятен дъх - доц.П. -дипломиран ,но перманентно надменен кардиолог във Варна - здравето на сърцето нямало нищо общо с начина на хранене ,нито пък с двигателната активност.?? Няма смисъл да спориш с него, така и така половин Варна ходи при него да ги "консултира", нали е ДОЦЕНТ.. (аз се пробвах да поспоря , но пресмятайки наум теглото фекални камъни ,които такъв голям корем неминуемо съдържа ,пропуснах част от "аргументите" му и взех ,че се отказах )
Същото (
да става за присмех на наистина компетентните ) очаква и наша ГЪБКА , ако не промени подхода си към нещата. Вместо да се вслуша поне малко в уроците на по-напредналите , тя продължава да упорства в милото си невежество, ( вероятно заради все някаквата подготовка в нейното школо ) вместо да използва възможността да се самоусъвършенства ,при това БЕЗПЛАТНО.
Верно ,че да си нахъсан и самоуверен понякога е достатъчно за да се издигнеш в нашето общество . Но ако наистина имаш претенциите за познание - консумирай го, то ти е на тепсия - целия форум !
Гъбке, можеш да си запишеш кога ти го е казал бате Бино -
ако щеш няколко магистратури и няколко докторантури завърши , но повече от това ,което би могла да прихванеш тук от тези ,които характеризираш като "злъчни" и "негативни" ( benato, Petko ,Amazonian, Ortodoksalen, Титан, моя милост ... и др. )
там по колежите няма да научиш! / прегледай им постовете на тези хора и си помисли /
Просто някои неща не се учат в училищата. Но явно си малка да го осъзнаеш .
Иначе ще изпадаш в конфузна ситуация и ще се червиш ,когато се случи някой по-запознат да те гъбарка ,(особено ако е по-устат като мен
) точно както днес се почувства жената в магазина за здравословни храни , тук във Варна. Питам я " Абе онова масло от гроздови семки май не е студено пресовано? " А тя ми отговаря : " Ами да ,рафинирано е. Затова се препоръчва за готвене."
Веднага давам наставление на по-старшата "сътрудничка" до нея :
" Да се погрижите! Колежката вероятно е нова и не е запозната ,че подходящността на едно масло за готвене не зависи толкова от неговата обработка , колкото от състава му" . Съгласен съм, че може да се обиди , но пък ще го научи за цял живот!
А, и последен приятелски съвет от мен : Ако ще ставаш консултант (или каквото и да е там по-после) , пипни малко българския ! Ще тежиш повече. ( чуждите езици се вижда ,че ги владееш) Първите два поста са на доста лош български. Особено първият. Като че ли е директен превод от някакво презокеанско рекламно сугестиране. Типичният напоследък блудкаво-лукав , мазен маниер на рекламиране , при това с кофти лексика.
Аз просто взех отношение , дано пак не ти се привидят жлъч и негативизъм
А може би ти така наричаш другарската критика , кой знае