Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ехооо здравейте всички  (Прочетена 8119 пъти)

kiwi

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
  • Ако няма къде да отидеш - ела на себе си.
Ехооо здравейте всички
« -: 19-03-2010, 15:28:00 »

Здравейте и от мен, не ви познавам, но отдавна ви следя ;):)    :Content_22: хихихихи Не съм суровоядка но много ми се ще да стана, като цяло се старая да консумирам колкото се може повече сурова и естествена храна, голям проблем са ми обаче хлябът и сладкото. Понякога изпитвам див глад за сладко чак не мога да мисля трезво - и обикновено купувам няква простотия и я натъпквам :(  :Appetit_17: Имате ли идея за нещо здравословно и много сладко подходящо за такива случаи? Сусамки и фъстъковки добра идея ли са според вас?
Активен
Това е невъзможно!-казала причината,Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът,Това е безполезно! - отсякла гордостта, Опитай...  - прошепнала мечтата :)

Discworld

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258
Re:Ехооо здравейте всички
« Отговор #1 -: 19-03-2010, 16:08:15 »

zdravei,kivi :) nqma kak da ne otbeleja,che mnogo mi haresva avatarut ti i oksimoronut pod nego :sorcerer - emotloader: i az ne sum surovoqdec,daje vegan ne sum,taka che drugite da se proiznesat po vajnite neshta,az sum po malovajnite tooth
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #2 -: 19-03-2010, 16:13:39 »

Важно е ,че за всяко нещи има хора тук  ;D ;D ;D ;D
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #3 -: 19-03-2010, 21:13:18 »

Здравей и добре дошла! :flowers2: :love_006 - emotloader:
За идеи - като ти се прияде сладко, купи си от някоя сергия сушени плодове, те са по-сладки и от захарта даже  ;). Фурми, ананас, папая, кайсии - мен тия са ми любимите, има и много други. Пресните плодове също са сладки - от всеки ъгъл можеш да си купиш банан или ябълка  :Appetit_4: :Cherries. Ако ти се ядат глезотии от сорта на шоколад, бисквити и т.н. - рецептите на сайта и във форума са супер. Иначе за мен лично най-добрият подсладител си остава медът - може да се маже на филии, да се разтвори в топли напитки, да се залее върху плодова салата, че дори и направо от лъжицата  :Appetit_17:. Ако след 1-2 лъжички не ти мине гладът за сладко, вече и аз не знам! :D
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #4 -: 19-03-2010, 22:03:48 »

Здравей и добре дошла. Твоите предпочитания ми звучат като заявка за кариес. А за вредата от рафинираната захар е изписано немалко. Аз да си призная когато навремето си хапвах сладки неща много ми харесваше нуга халва с фъстици (но тя се прави с яйчен белтък)
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

зМиа

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 92
« Отговор #5 -: 20-03-2010, 00:02:26 »

Имате ли идея за нещо здравословно и много сладко подходящо за такива случаи? Сусамки и фъстъковки добра идея ли са според вас?

В подфорума рецепти има раздел с десерти, можеш да откриеш невероятни изкушения.На прима виста- рафаелото и шоко трюфелите на Деси, тахомед на Петко, има една слънчегледова паста, днес я пробвах.
Аз също обичам сладко, най - много обичам сусамов тахан с мед, с дни мога да си карам така.
В сусамовките и фъстъковки/чки (как се пише това?!?) има печени сусам/фъстък и глюкоза...по добре си вземи шоколад с повече какао...  :)
Активен

blade

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 57
« Отговор #6 -: 20-03-2010, 08:39:09 »

Добре дошла и от мен  :flowers2:
За сладкото хората преди мен са ти дали вече съвети.
Само да вметна, че е много по-добре сусамка от шоколад! В шоколада (обикновените по магазините) има много повече вредни неща и химия на кило. В сусамките има само печен сусам и глюкоза - поне това пишеше на опаковката като се зачетох в един магазин от любопитство  ;).
Активен

kiwi

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 20-03-2010, 11:44:53 »

Малеее какво топло посрещане  :thankyou:  Благодаря ви! Сушените плодове верно са добра идея, но има и едни сусамки, които са с мед - те са меки и се огъват - мисля, че в тях сусамът е суров, защото е чисто бял  :surpris_23:  но ги няма навсякъде, тъкмо повод да си купя една и да я снимам  :Content_22:
Активен
Това е невъзможно!-казала причината,Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът,Това е безполезно! - отсякла гордостта, Опитай...  - прошепнала мечтата :)

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #8 -: 20-03-2010, 15:45:09 »

Добре дошла!Това със сладкото съм го преживяла.То си е чиста наркомания.Голям зор видях докато се оттърва.А какъв целулит направих от него,не е истина!Затова те съветвам - намери начин,кажи край и повече никога не докосвай сладки неща от магазините(захар).Успех!Не ти трябват заместители,всичко е в главата.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #9 -: 22-03-2010, 10:01:56 »

:kisss:Даааааааааа, и аз съм сладкоман....ама са контролирам ....е почти де...Всяка есен си купувам 10 кила медец и...като ме хване манията ,пия направо от буркана...а когато се озахари пия както препоръчва Петър Дънов- на небцето с чайчета.
   И добре дошла и на добър час от всички нас!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

ivy_89

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #10 -: 24-03-2010, 17:01:21 »

Чували ли сте, че всъщност захарта - независимо дали захар(в шоколада) ,мед, фруктоза (в плодовете) си е захар, и на тялото  не му пука дали ще получиш 100 ккал от мед или блокче шоколад :)))
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #11 -: 24-03-2010, 17:48:34 »

Чували сме всякакви теории основно ,че кафето и шоколада били полезни , проучихме ги обстойно и разбрахме ,че са наистина много полезни - за тия , които ги произвеждат и продават  tooth.
Гледай филма Sugar- the bitter truth и ако след него имаш въпроси публикувай ги тук.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #12 -: 24-03-2010, 17:49:02 »

Това е меко казано,несериозно tooth
Изяш една ябълка и един шоколад и направи разликата ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #13 -: 24-03-2010, 18:49:41 »

Това с ябълката и шоколада не е най-точния пример - шоколада съдържа и масло.
По-правилно е да се сравни примерно ябълката с мед - и в двата случая ми става тежко на стомаха и на черния дроб
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

ivy_89

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #14 -: 24-03-2010, 19:35:57 »

За някои явно съм се изразила смешно :D

E, много ясно, че една ябълка е по-добре от цял шоколад: (пък и аз направих сравнение със 100 калории а не 100 грама ;)
- теоретически ще поемеш повече калории с шоколада
- ако изядеш шоколада възможността да ти се яде още сладко е дооста по-голяма
- ябълката е жива храна :))
Мисълта ми беше, че ние с плодовете не приемаме нещо повече от захар, та затова ако на някой толкоова много ми се е прияло шоколад, не е толкова фатално...

"Fructose is a sugar found mainly in fruits, which undergoes metabolic processing in the liver. The main problem with fructose is that little piece about needing to be metabolized by the liver. Studies have suggested that consuming too much fructose messes up all kinds of things in the body. Some show a correlation with obesity. Fructose tends to promote an increase in triglycerides in the blood, which are a definite marker for heart disease. Other studies have shown that fructose pulls important minerals from the blood, chelating them out of the body. This little gem also increases levels of uric acid in the body, an abundance of which brings about the symptoms of gout. Studies have shown fatty liver disease from too much fructose, making the liver look like that of an alcoholic. And finally, fructose reduces circulating insulin, leptin, and ghrelin levels, hormones which control satiety and appetite."
пп: Да, гледала съм филма The Bitter Truth
« Последна редакция: 24-03-2010, 19:38:13 от ivelina »
Активен

kiwi

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: 24-03-2010, 22:41:24 »

Е какво толкова с този филм - The Bitter Truth , освен да взема да го сваля .. Последно гледах Food Inc. и ми се прис..ра с извинение, сигурно и сега така ще стане  :surpris_22: 
А кафявата захар нали уж не била вредна?!
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #16 -: 25-03-2010, 07:12:20 »

След обстойно проучване разбрахме,че кафявата захар също не е вредна - за производителите и търговците , които не я консумират , а забогатяват от нея  tooth
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #17 -: 25-03-2010, 07:18:26 »

Извлечената фруктоза не мисля, че с нещо е полезна. Но целият плод- да.
А и защо трябва да се яде шоколад заради захарта. По-добре фурми, примерно. Пък, ако му се яде на човек и шоколад: какао+фурми и си готов. Е, може и да се прибавят други съставки, за да стане по-фин и изискан, но на първо време това е. :)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #18 -: 25-03-2010, 08:57:47 »

Супер глупаво и нелогично е да се сравнява обикновената захар с плодовете.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #19 -: 25-03-2010, 10:52:39 »

Цитат
Мисълта ми беше, че ние с плодовете не приемаме нещо повече от захар, та затова ако на някой толкоова много ми се е прияло шоколад, не е толкова фатално...
Това наистина ли го мислиш? :surpris_22: :surpris_22:
Приемаме органична вода,минерали, витамини,слънчева енергия,ензими,фибри.А с шоколада какво поемаме-захар и соев лецитин(гмо),печено какао и разни суроватки.
Двете неща са несравними.
А теорията с калориите е отдавна на сметището.
Аз ще поема 1000 калории от зеленчуков сок,а ти от руска салата на "Кенар" и ще направим сравнение ;) :laugh:

Съгласен съм,че не е фатално да си хапнеш шоколад,както и каквото и да е друго,но не може да се сравняват двата продукта.
Активен

GO GREEN

Страницата е създадена за 0.057 секунди с 22 запитвания.