Привет,
Реших да споделя с вас моят опит с пастата за зъби и питейната (чешмяна) вода. (Разбирайте – хлора и флуора.)
Вече не си спомням причината поради която спрях да пия вода от чешмата, но в изложението по-долу ще откриете отговора. Но да – от близо 14 години не пия вода от чешмата.
Това се оказа много разумна постъпка..
Причините са много, но най-важната е, че хлора е отровен. Той е бойно отровно вещество и по време на първата световна война се е употребявал, като химическо оръжие. В последствие, за да оползотворят натрупаните количества (зер произвели са го, няма да го батишат я ) му намират по-„благородно” приложение – започват да го слагат във водата, „за да я дезинфекцират”. (Май ни имат за паразити, ха ха ха)
Причините за това са много.
В последно време концентрацията на хлора във водата е завишена драстично. Толкова, че като вляза в банята и пусна водата, първите 10-15 секунди, ми се обръщат червата. Същото е като си мия ръцете – смрадта е огромна.
Опита с годините ме научи, че има колай и на този „проблем”. Как може да премахнете хлора от водата? Много просто – той е газ и като такъв е летлив. И за да излезе от водата, просто му е необходимо време. Затова налейте в стъклено шише вода от чешмата и го оставете да престои поне 24 часа. Аз ползвам 3 такива шишета, което изпразня, наливам го и го слагам най-отзад. Така първото винаги е чисто от към хлор. (шишетата не трябва да са с капачки !!! )
Ефекта се подобрява значително, ако изпращате своята Любов към нея. Това я хармонизира и освещава.
Относно пастата за заби – в момента в които разбрах, колко е „полезен” флуора и колко много „ги е грижа” за състоянието на зъбите ни, (особено ходенето на зъболекар, а там консумативите са все по-модерни - разбирай скъпи ) започнах да се мия с хербал, но в последствие спрях и нея и сега съм само на четка.
Някой спомена в темата, че триенето е съществено за почистването – това е така. Другото е за аромат и по внушение.
Защо се слага флуор в пастата за зъби? Това че е отровен вече ви стана ясно – в Хамерика има предупреждение на тубичките. В нашата Татковина това е излишно – по няколко причини. Няма да се спирам на тях.
Ще спомена най-важната от тях (валидна за цялото човечество).
Това е, че флуора подтиска дейността на щитовидната жлеза, която е отговорна за духовния напредък на индивида. А това не е по волята на Суверените на нашата планета. ЗАЩО? Това е много добър въпрос, но на него няма да дам отговор. Истината трябва да откриете сами.
Има още едно важно нещо, МНОГО ВАЖНО, на което искам да обърна внимание.
ПАСТАТА ЗА ЗЪБИ НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ КАРИЕС !!! Тя само почиства зъбите и намалява условията за развитие на микроорганизми и гнилостни процеси в устата ви.
Кариесите се получават в следствие на ПОВИШЕНА КИСЕЛИННОСТ НА КРЪВТА !!!!!!!!
Това означава НАРУШЕНА ХИГИЕНА НА ХРАНЕНЕТО !!!
Ако щете си мийте по 10 пъти зъбите, не спазвате ли, здравословен режим на живот ( а той включва и здравословно хранене ), пак ще имате кариеси.
Това е простата, но болезнена истина – кариесите „влизат” във вашето тяло през устата, със всяка чревоугодническа хапка !!!
Това е братя и сестри.
Сигурен съм, че много от казаните от мен неща вече сте ги чували и/или ги знаете. В мен се появи желанието да споделя с вас моята опитност и го направих.
Е, по живо, по здраво.