Трябва да призная, че съм абсолютно съгласна с amazonian
.
И също така мога да направя аналогия с моето отношение към системата на Норбеков. Самият той ми е антипатичен по всички показатели - не ми харесва стилът му на изразяване (все говори някак неясно, загадъчно като някаква врачка, сякаш само той знае нещо, но умишлено не ти го казва, само и само да те изнерви, но да те държи въвлечен в процеса; пример - книгата "Къде на майната си..."), не ми харесва надменното му отношение ("Аз ще бъда откровен - ти си прост!", "Аз ще бъда циничен - ти си прост!"... пример - в "Опитът на един глупак" мисля, че това е достатъчно очевидно), не ми харесва отношението му към жените - сега да не кажете, че съм неква феминистка, но определено си имам някаква самооценка и, естествено, самоуважение, и не ме кефи да ми лепват етикети от сорта "жена => не човек/няма мозък" (жените не са хора, нямат мозък и не могат да мислят
), разбирам че човекът е от доста патриархално общество, но това не е оправдание за мен... Така, дотук със забележките (не че бяха малко
). Системата обаче - независимо дали е негова, или скалъпена от прастари техники и учения - има хиляди достойнства, ефективна е (стига да се използва както трябва) и е помогнала на много хора, в това число и на мен, още използвам някои от нещата, които съм научила на курсовете и винаги действат безотказно. Така че за това му свалям шапка и си затварям очите за забележките, а просто си вземам само това, което ми трябва и ми е от полза, другото не ме интересува
. Наистина, може би е най-добре да приложим този принцип за всяка система - независимо за какво става дума - защото недостатъци винаги ще има... Ако няма (както каза баба Мария за Дънов, Динков, и пр.) - още по-добре
. Но все пак да си знаем предварително, че е трудно да се намери нещо идеално и винаги има шанс да се разочароваме, в макар и малка степен
.