Здравейте,в този дневник подробно ще напи6а защо и как се обръщам към суровоядството.Днес е едн 1ви от ПЪЛНОТО ми суровоядство,изключвам режимите на Л.Ковачева,които съм правила многократно.Месото не ме блазни от времето,когато бях бременна,а млечни консумираХ понякога заради социалния навик "да бодна нещо" от масата.Споделяла съм ви,че имам сърдечна невроза,това не е болка за умиране,но не е признак на съвър6енно здраве.Тя е едно на ръка,но имам постоянни сърдечни смущения и онзи ден вече бе6е върха-така ме сряза лявата половина,че направо се изпОтих,и 30 мин. не можех да си поема добре въздух.Кардиограмата както обикновенно излезе нормална,с пулс 90.Утре ще ми направят 24 часов запис на сърцето(пак),за да видят има ли отклонения,ако няма ще се потвърдят опасеноята им,че това се случва вседствие на стрес и натоварване-просто специфична реакция на организма(постоянна-допълвам).В единия случай ще искат да ми изпи6ат бета блокери,а в другия успокоителни,които посмъртно няма да пия.Единственото,което ще направя е да премина на 100% суровояден режим за месец,два,три,колкото е нужно,за да се справя с проблема напълно,а впоследствие на 95%(мисля 3дни в седмицата да включвамкъм менюто си за вечеря малко боб или сварени картофи).Имам вътре6ното усещане,че при достатъчно постоянство от моя страна този проблем ще изчезне.Още не съм уведомила приятелите си за този нов начин на живот,който си избирам(за тях това ще е поредната ми ексцентрична идея,но за мен е едно ново,сериозно на4инание),те почти сигурно ще ме обявят за луда,но на мен не ми дреме - мога да си позволя да не ми дреме,освен това мога да отстоявам идеята зад,която заставам,когато съм убедена в нея ;)Важното е,че половинката ми няма нищо против,той е свикнал със странностите ми
,(но все още не мога да го вербувам
).Другото, с което трябва да се заема,освен със 100% съровоядство е да преглътна 5-6 цигари ,които пу6а на ден:).Започвам отново с"тибетците",които стриктно играех до миналата година.Воденето на дневникът ми ще приключи,когато се преборя с проблемът си-от каквото и естетво да е той.Не вярвам в бета блокерите и успокоителните им лекарства,вярвам в себе си.
Започвам със суровоядство на принципа 80/10/10(дойде ми като "дю6е6" понеже мнооооого обичам плодове).Започнах деня с ча6а гореща вода с малко лимон вътре,закусвах порция яабълки с житни кълнове,обядвах голяяяма плодова салата+порция накиснато,за да омекне жито+орехи и мед,ще вечерям голяяяяма плодова салата+мало зелена салата.За физическата ми активност под формата на разходки с малкия няма какво да споменавам,тя е ясна
.На този етап не мога да си позволя друго,не поради липса на желание,а поради липса на време.Това е засега от мен
.
P.S.:Бях малко обстоятелствена,но трябва6е да обясня как стоят нещата.