Ами, лошо... Все пак това са най-близките ни хора - другото, гаджета-маджета, приятели и познати, идват и си отиват, но родителите (поне теоретично) би трябвало да са с нас винаги, във всеки един момент, затова са ни създали все пак (или вече не е така?
).
С моите никога не съм имала скандали, караници, или нещо подобно, но в най-трудни времена е имало някакво напрежение. Най-вече когато започнах да се оформям като самостоятелен човек и те взеха да разбират, че не съм повече тяхното малко момиченце (което май приеха с известно негодувание
). Например, когато им признах за ориентацията си. В началото колективното родителско тяло дружно реши да сключи въоръжен до зъби неутралитет - сиреч, нямаше скандали, нямаше викове и упреци, но не се и говореше
. После се почна другата песен - то не бяха увъртания, увещания да не бъда "категорична", уверявания, че аз "просто съм в такава възраст" и "това щяло да ми мине", че само си въобразявам (да де... не, мамин, не ти е квадратна главичката...
), че даже и колебливи предложения да съм излязла с някое момче. Едва когато се намерих със сегашната си приятелка и ме видяха истински щастлива, разбраха, че важното е децата им да се чувстват добре такива, каквито са, а не каквито те самите искат (или са искали да бъдат), и не какво ще си помислят другите.
И други подобни случаи е имало, но сме ги преодолели и това ни е сплотило до голяма степен... Сега поне със сигурност мога да кажа, че отношенията са ни "слънце" - за което съм много щастлива
.
Мисля, че в известен смисъл всеки родител трябва да мине през нещо подобно, за "изпитание" на характера и затвърждаване на отношенията... То си е част от нашата еволюция
.