Голямо извинение, че отново връщам тая тема, но има нещо интересно, което ме наведе на дилемата, аджеба, има ли заболяване "орторексия", няма ли.
В момента из нета обикаля клипче, в което девойка, участничка в най-новото Биг Брадър, се разплаква и изпада в психологическа криза, защото е изяла 2 хапки филия хляб с нещо си там, като преди това са я попитали "Искаш ли?" и е отговорила "Да". Пък видите ли, била веган (доколкото знам, дори е наша съфорумка) от намси колко години и от една филийка коооой знае какво ще й стане.
Е това, извинявайте, ама никой не може да ме убеди, че не е болестно състояние на психиката. Ако изяждането на три хапки от нещо си там, колкото и "нездравословно" да е то, те докарва до сълзи и психясване, за какво здраве говорим? Всички здравословни процедури и дори тибетското здраве не струват нищо, ако нещо толкова незначително може да разклати нечие психично здраве.
Мисля, че това си е орторексия поне 300%. Стана ми мъчно за момичето, ама прекален светец и богу не е драг, както се казва.