http://lichentrenior.com/milko-govori-za-pravilnoto-trenirane/
За това ли става въпрос, или съм намерил нещо друго в търсенето си ?
Сега не мога да отварям видео, но щом те съветват да задържаш дишането по време на изпълнението-не го вярвай. Чети тези които са създали и развили системата. От създаването на този спорт до сега организма на човека не се е променил. Създадени са само нови медикаменти. Щом ще тренираш без стероиди,психостимуланти,фактори на растежа,инсулин, и др. химии(както се надявам), виж как са тренирали преди Арнолд. То е същото като набиращия популярност натурален бодибилдинг. Ако искаш ще ти дам и програми и информация за храненето. И не се страхувай, че ще станеш като тези по списанията. Без химия не можеш да станеш такъв.
Да, Гарване, за това става въпрос, а относно задържането на дишането се има предвид следното - когато правиш, например, тяга, при задължителното при тези упражнение стягане на ...общо-взето всички "кор" мускули (кръст, корем, четирибуквие), наличието на въздух помага да не стане изсипване. Използва се като колан, създава допълнително налягане отвътре. Момчетата, с които тренирам не вярват че правя тяга с 45 кг без колан, но аз я правя точно така
То и някак си не ти се диша като се напънеш
Ронин, вярно е, че това е от първите методи - за сила (на един руснак с Ц, ама му забравих точно името), но хората залитат по някви глупости, ходят по залите да правят кардио, което аз просто не го разбирам. Относно хипертрофията при отрицателен калориен баланс, в спайдъра точно така те тренират, увеличава ти се активното тегло и изгаряш мазнините, едновременно, но с различни видове тренировки. Видяла съм много примери, вкл. и себе си
от 83 на 76 кг, с активно тегло от 59 на 62 кг. Магия! :Р Свалени 10 кг мазнини и качени 3 мускули. Мускулите атрофират от неизползване
Та, Гарване, методиката е следната: Правят се по 3 серии, малък брой повторения (5, 6 примерно) с тежест на 85% от капацитета. Аз тренирах с треньор и някак си ми е определил максимума, предполагам можеш да пробваш от всяко движение, с колко най-много можеш да направиш един сингъл и от тази тежест да извадиш 15%, за да получиш работната. Ето една моя тренировка:
1.Набиране: мъжете се набират, жените - на скрипеца. Моя макс е около 50 кг, с 45 ми беше ОК.
2.Странична преса: не е много хубав примера, но се вижда как усуква ръката при движението нагоре:
http://www.youtube.com/watch?v=e_OHlUjbV10гръдния кош не е нужно да застава хоризонтално, в случая така балансира тежестта.
3. Планк, заради който в една друга тема ме направихте смешна
4. Напади (lunges)
5. Клек или мъртва тяга
6. Face Pull: супер изчерпателно
http://www.youtube.com/watch?v=6XOKw-RnDGQ7. Кофички: ако можеш със собствено тегло, браво, аз не мога
затова на машина.
Задължително разгрявка, после правя от всичко по 3 серии, 5 повторения, после малко се разтягам и може да се включи някакво кардио накрая, примерно скокове от клек или от напад, катерене на стълби през 1, с тежест или нещо от тоя род. Аз предпочитам планините и даже тръгвам към Витоша след малко