хаха, е не знам... то в тази тема май главно аз пиша ЗА православието.... и за мен проблем няма от тия дето според мен, или пък директно обиждат мен или православието... така че няма проблем да стои отключена темата, а и всъщност най-много нерви бях изхабил точно като я бяха заключили темата преди, проблеми с инакворазбиращите нещата аз поне нямам
и да - вярвам на тия "глупости", ама нали се сещаш, че вероятно и за мен това, в което ти вярваш са подобни глупости от моя гледна точка
всеки си е луд по своему и си вярва в неговите глупости...
що се отнася конкретно до това, то човекът е завършекът на творението, смисълът на творението - създаден е по Божи образ и подобие.. и всичко останало е дадено на човека, за да бъде ползвано от него както намери за добре... а понякога и както намери за зле
или си мислиш, че така случайно разбираш ли другите животни не са успели да еволюират и са ограничили еволюцията си до примитивния мозък, който им позволява просто да се съобразяват с природните закони и принципи, докато единствено човекът е еволюирал до състояние на съзнание и до това самият той да има силите и възможностите да твори или да разрушава... и това, че ние сме решили да ядем само зеленчуци и плодове и ядки да речем не означава, че не може да се ядат и животински продукти и месо - това си е въпрос на избор - вероятно много хора нямаше да ядат месо, ако им се налагаше сами да убият животното, след това да го изчистят и т.н. но сега нещата са много различни от едно време и всичко ни е дадено наготово - дори не се и замисляме - просто грабваме нещо от магазина и готово
и не виждам къде е проблема да убиеш животно, за да се нахраниш... но да го направиш с благодарност към Бога и към животното, и наистина за да се нахраниш.. а не заради печалбата да трепеш наред животините, да ги мъчиш цял живот в клетки наблъскани едно върху друго... или пък за кеф - лов, обстрелване на дивеч и разни такива, да може после с компанията да се кефите, че сте гръмнали не знам си колко диви прасета и какво ли още не
и като се убива животното да е с възможно най-малко страдание, щото по документалните филми гледам как нарочно ги убиват по начин да страдат повече и т.н. то ако сме крайни - не трябва да убиваме мухите, комарите, змиите... или там оправданието е, че не са толкова животни и че е самозащита