Цитирам мнение на здраво мислеща жена от друг форум достойна за уважение. Прилагам copy /paste понеже съм 100 процента съпричастен към написаното.
Но принципно съм на мнение,че писането по форуми си е в пълна степен загуба на време и енергия.Зад компа всеки е много велик и надъхан.
Според мен е излишно да се трупат нерви и отрицателна енергия,когато в крайна сметка монетата си има 2 страни,но всеки е свикнал да смята,че все другите са му криви и виновни.Случайно да сте се замислили над начина ви на комуникация и изразяване с другите хора?Вегетарианците били по-интелигентни,по-уравновесени,по-не знам си какви.От известно време забелязвам,че се е сформирала една достопочтенна групичка от хрисими и извисени души,пишещи редовно тук.Не знам да има нещо по-противно от лицемерието и фалша,а някои от мненията в този форум говорят досттъчно за пишещия и без да са нужни задълбочени познания по психология.
Станали вегетарианци от не знам си колко години и вече се имат за нещо повече от другите същества на планетата,месоядните били такива,били онакива,та чак и животните взеха да правят вегетарианци с малоумното обяснение,че така им се помага да се чистят кармично...
Направо да ти писне да четеш папагалски,наизустени цитирания на еди кой си "учител",филисоф и т.н,което идва да покаже,че човек и над 40-те да е,това не му пречи да си прати мозъка в доживота ваканция и да цикли с изсмукани от пръстите теории на поредния "учител",гуру и прочее.Да тръгне да се говори за карма,прераждане,духовни водачи и т.н може само човек,който се занимава с тези неща,имал е Опит извън тялото и т.н практически умения.Много е лесно да се смяташ за разбиращ,като си изчел 5 тона книги,само че по-важното е кога си живял и си натрупал личен опит от това,т.е-Мъдрост.
И всичките тези неща са дразнещи не само за мен като вегетарианец (веган от известно време насам),направо не знам как точно очаквате месоядните или други хора да не ви дискриминират и да ви гледат с лошо око,защото на никой не му е приятно някой да се смята за супер велик,еволюирал и извисен,а другите са утайки и заблудени.На всеки му идва времето,когато е готов.Това не значи,че е по-долно качество човек или животно,защото се храни по различен начин.
Наистина,обърнете внимание какво ви е отношението към останалия свят,пък тогава се оплаквайте кой не ви разбира,дискриминира,обижда,подценява и прочее сълзливи оплаквания.
Всяка по-голяма група,общество и т.н кара присъединилия се към тях индивид да се чувства специален.Жалко е,че човек хаби толкова енергия в това да иска да бъде специален,по-напреднал,по-богоугоден ако щете.Самозабравата и загубата на баланс са си доста подхлъзващи подводни камъни,а в някои от пишещите съм забелязала,че не знаят къде се намират и ако им се даде възможност да създадат нов световен ред,само привидната смиреност ще прикрие жаждата за едва ли не тотален геноцид над животни и хора,които се хранят по-различно от тях.
Направо жалка картинка.Някои със сигурност са станали вегетарианци,понеже някой някъде прочел,че е важно за духовното развитие,а не заради самите животни.Според мен,човек трябва да е честен най-напред пред себе си защо прави нещо,пък тогава да плямпа пред другите колко е напред с материала.
Колко от потребителите тук,които тръбят наляво и надясно,че са се заели да спасяват домашните си любимци от "кармично утежняване" го правят с чисто сърце,или от страх и неудобство какво ще каже съседката им Пенка по въпроса " Ааа,ти се имаш за еко-веге,пък даваш мръвки на котката си!".Много неудобно наистина.И за да спасим не душата на въпросната котка,а собственото си ограничено его,от другия ден котката минава на марули,щото някъде прочетох,че тигрите пасяли трева някъде си.Не е нужно да имаш кой знае какви познания по биология,за да знаеш,че всички хищници в природата пасат треви,заради коликите,които имат,поради еднообразието в хранителния им режим.Това е генетична памет за съответния билогичен вид и няма нищо общо с духовния напредък на животното.Домашни животни,които се хранят като стопаните си,го правят от любов и привързаност,което е трогателно,но не може да се съди по тях за всички други животни.
И въобще,чудя се в коя посока са тръгнали някои от вас,защото не изглежда да е напред.