Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106342 пъти)

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 146
  • I am Vegan!!!

не става дума за обвиняване, далеч съм от тази мисъл, въпреки че всеки така разбира постовете ми. Всички хора си имат мнение и всеки си го изразява по един или друг начин и в повечето случаи никой не се сугласява с мнението на друг ако е по-различно от неговото, така е било, така е и така ще бъде.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Аз съм на мнение, че само човек, перфектен във всяко едно отношение може да критикува и да съди, а както всички предполагам знаем перфектни хора няма. Така че имайте повече толерантност към избора на всеки! Всеки човек на тази земя е уникален по свой си начин и прави свои избори!
Активен

divineflow

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173

Абсолютна съм съгласна :) Всеки си има право на мнение, точно:) Пътят е индивидуален.

mariiina, благодаря за книжките. Бхагавад Гита съм я чела, донякъде... като ми дойде "музата" за отнесени книги, може да я прочета до края ;) Но отговорите в нея и истините може да не са моите истини:)
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

Във връзка с месоядните съквартирантки, за които се спомена в не един пост по-горе - състрадателни и милосърдни пред закланите животни от филма, но не и спрямо тези в чиниите си... Съседът ми тук, също напълно състрадателно и милосърдно, без капка егоизъм, ходи по 3 дни в седмицата на ловни гонки. И дори веднъж ми описа как точно му се свило сърцето, когато нацелвал сърничката. WTF, питам аз  ???.

Това е едната страна. Но пък от друга :)... Ако си във втори клас, няма как да знаеш материала за пети ... :) За да застреляш сърничка се изисква да си на определено ниво. Щом е на това ниво, значи е сляп и глух за моето "WTF" . Просто начина на мислене, на усещане е друг... и ние не можем да се сърдим на човека за това, че е на своя си етаж :). Живот и здраве, ще мине време, нещата ще са други. Но на този етап той не разбира и не вижда нещата така, както го правим ние.
За горните ситуации е същото... Всеки би реагирал според етажчето си
В правото се казва, че незнанието не е презумция за невинност. И в живота смятам, че е така :)... Но трябва да минеш през грешките си, за да ги разбереш като такива. Иначе просто няма да разбереш, че грешиш.
В повечето случаи трябва да минеш доста пъти - като с дупките на улицата  ;D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240

Преди две години превеждах на форум на ловците с лък в Юндула. Гостуваше председателят на европейската асоциация, швед - на вид "супермен", който има няколко хектара земя в Швеция и там отглежда предимно лосове и други животни, които използва за храна (лов). Той се дразнеше, защото аз не исках пържоли и ми каза следното:

"Всякакви природозащитници хленчите за природата, но сте много далече от нея. Когато ловувам с лък, аз съм природата - аз съм част от нея много повече от вас".

Та това е неговата гледна точка - впрочем, не ме поканиха на следващия форум.
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

такива субекти се изживяват за хищници и много им харесва ролята! Жалко че са хищници само с пушки, лъкове и други помощни средства, ако ги пуснем само в гората не знам колко близко до природата ще се почувстват, ще ревне шведа да си ходи у дома!
Активен

kamelia

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20

Аз съм на мнение, че само човек, перфектен във всяко едно отношение може да критикува и да съди, а както всички предполагам знаем перфектни хора няма. Така че имайте повече толерантност към избора на всеки! Всеки човек на тази земя е уникален по свой си начин и прави свои избори!

Така е принципно,ама интересно защо не питат животното, като го убиват, дали иска да умре,защото на Иван му се яде луканка! :(
Основната идея е, да правим каквото си искаме, но да не пречим на другите!
Активен
Мащабът на духовното усъвършенстване не е за хора, слушащи единствено гласа на стомаха.

Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните.  Жан де ла Брюйер

Човекът е създал божествата, обратното все още не е доказано.

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Но ако си купиш мобилен телефон, също може да си причина да умре животно - може би много, може би цели видове в дългосрочен аспект.
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

започнахте да говорите много небивалици! То ако се хващаме за всичко...я малко си отстоявайте позициите...не случайно месоядните малоумници са толкова горди щото ние вегетарианците сме егати мушмулите, с толкова толерантност не се стига до никъде...надявах се повечето хора тук да са доста по-уверени в избора си и да не мислят за другите като на толкова специални и уникални хора, направо се шокирам от мненията на повечето...как можете да наричате убийците специални??? И повечето жени имат голяма вина за това, защото толерират и отглеждат деца и мъже, които се тъпчат с месо, дори и ако въпросните майки са вегетарианки или веганки. С мълчание и толератност нищо не се постига, така осъзнаването на масата ще закъснее с още няколко хиляди или милиони години! И не ме съдете ако обичате за това че мисля така, ако толерирате месоядните убийци за избора им то е логично да толерирате и моето мнение!
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548

Струва ми се, че не правиш разлика между толерантност и толериране. А с този си агресивен подход не знам какво ще постигнеш, но определено няма да убедиш никой да стане вегетарианец. 
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
Активен

kriss

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 229
  • обичам те ... живот

Тихата война е по успешна от насилственото убеждение , НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА - примера е важен и ако видят че си толкова озлобен а им казваш колко са лоши щото ядат умрели животни ... ти не си по различен от тях - злобата си е злоба и към животните и към хората . Няма разлика дали си лош към хората или към животните ... ти избирай дали да си смирен и добър или да се гневиш на всеки сгрешил - пък ако щеш на въздух само карай  :love_026: 
Ако ти ударят едната бъза подай и другата - има толкова применри дадени ни от велики личности ...
Интересно ми е имаш ли жена и деца ? Упрекваш жените за това че не търпят месоядното си семейство ? Приятел обичта ти куца - дай по леко и намери средният път , този който ще те поуравновеси че си я закретал към един малко по тъмен не по различен от този на всички останали -и пак казвам ако щеш със въздъх се храни ,милосърдието ти е някак инвалид - към хората и към животните, злобата си е злоба ... извинявай ако съм прекалено директна и груба  :flowers2:
Активен

kamelia

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

И повечето жени имат голяма вина за това, защото толерират и отглеждат деца и мъже, които се тъпчат с месо, дори и ако въпросните майки са вегетарианки или веганки. С мълчание и толератност нищо не се постига, така осъзнаването на масата ще закъснее с още няколко хиляди или милиони години

Аз имам този проблем в семейството, по никакъв начин никой  в нас не може да проумее,че тъпчат децата ми с боклуци, и с добро и с лошо съм опитвала и ефекта е същия !Ще трябва да се изпокарам с всички, майка, баща, баба, мъж за това и ефекта пак ще е същия, децата ми са малки още на2г и на 3г и 7м, ама малкия напук на мене, сякаш като види салам и сие и само това иска, направо ми става зле всеки път, какво ли да правя?
Като казвам примерно ,че това са болести, мъжътми вика,"Ти не болуедуваш ли" :surpris_23:
Активен
Мащабът на духовното усъвършенстване не е за хора, слушащи единствено гласа на стомаха.

Повечето хора използват първите години от живота си, за да съсипят последните.  Жан де ла Брюйер

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Радо ако разсъждавах като теб досега да съм се изпокарала и да съм напразила всички роднини и приятели (не познавам вегетарианци освен една която се храни с рафинирани теста и готвено). Докато не осъзнаеш че нямаш магическа пръчица с която да променяш хората ще живееш в дисхармония със себе си. Сигурно точно сега не го проумяваш но е така. Аз съм за личния пример и бавно но славно виждам че и семейството ми започва да мисли по друг начин и да ограничава максимално животинските продукти. С агресия до никъде не се стига!
Активен

kamelia

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

Аз пък мисля,че Радо основно тук казва открито какво мисли, защото сме съмишленици и в реалния живот е друг?   Така ли е Радо?
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

Аз пък мисля,че Радо основно тук казва открито какво мисли, защото сме съмишленици и в реалния живот е друг?   Така ли е Радо?

Камелия, ти си единствената съфорумка, която разбира за какво всъщност става дума! Благодаря ти и се радвам, че поне един човек стигна до правилното заключение.
Пълна загуба на нерви и енергия е да се опитваме да вразумяваме или да напътстваме хора, които не искат да ни чуят или разберат! Не съм толкова глупав(нито злобен или другите определения,които използвахте по мой адрес) за да се навра в клетката на лъва! И повярвайте, въздействал съм на няколко души, при това доста успешно! И не е било агресивно, а по съвсем интелигентен начин!
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Камелия, ти си единствената съфорумка, която разбира за какво всъщност става дума!
Мисля, че всички тук разбират, но не прегръщат идеята.
Активен

izaura

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 26
    • ethnic music

Камелия, ти си единствената съфорумка, която разбира за какво всъщност става дума!

Сега са пости и доста хора са прегърнали идеята.
Активен
Откровеният изказ е присъщ на свободния дух, опасно е само да се избере неподходящото време
музика за душата

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Сега са пости и доста хора са прегърнали идеята.
Имах предвид, че не са съгласни с агресивното налагане на мение.
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

че кой то говори за агресивно налагане? аз не налагах, а излагах мнението си, ама ти български изобщо разбираш ли? това е форум все пак!
Активен

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 22 запитвания.