Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106347 пъти)

gaby

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 39

здравейте! много си права Марина,най-важно е нещата да стават естествено с малко помощ от волята ни и да бъдат осъзнати,тогава и резултатите са наи- големи  :Content_14:
Ползотворен ден на всички  :thankyou:
Активен
:)))

namonaraqnaq

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140

по твоята логика namonaraqnaq, аз и до ден днешен трябваше да си хапвам месце, да пийвам кока кола и какви ли още не отрови! Израснал съм в среда, в която всеки ядеше месо, не съм познавал никога преди това вегетарианци...избора си го направих сам и не е станало нещо кой знае колко преломно, за да стигна до това "просветление"!
Не казвам това, в моята среда отначало също нямаше вегетарианци, по-късно се "надушихме", но мен ме травмираха кланетата и това беше, което ме обърна. И при теб е имало нещо, кото със сигурност те е "обърнало", защото вече си бил готов за това. От своя страна аз не разбирам, как е възможно един интоксикиран човек, да взима особено рационални решения и то такива, които директно рефлектират върху комфорта му, стереотипите налагани му с години и хранителните му навици.
Някъде четох, че  хората обикновено взимали емоционални решения, а след това им намирали рационално обяснение, това имах предвид прелома - нещо достатъчно въздействащо за моментното ти състояние, което да те накра да вземеш съответното решение и да предприемеш конкретни действия.
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 146
  • I am Vegan!!!

мерси за пояснението, напълно съм съгласен! Кланетата и при мен бяха оставили дълбок емоционален спомен, но всеки интелигентен и логично и трезво мислещ човек, независимо колко е интоксикиран е в състояние да вземе рационално решение, има нужда само от истината, на която да повярва и която ще звучи най-правдоподобно...за съжаление живеем в море от грешна информация, насаждана ни с години от какви ли не "авторитетни" институции и не е лесно всеки да направи крачката и да вземе правилното решение...има много пречки от загрижени за печалбата си хора, които използват влиянието си да ни дезинформират, а повечето от нас за съжаление им вярват!
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

При мен решението да стана такъв какъвто съм зрееше с години. Все си казвах - не е редно да ям месо ама какво ще ям като го спра. И накрая за мой късмет се запознах с такъв човек - неговият личен пример ми помогна да се реша на този преход.

Някъде четох, че  хората обикновено взимали емоционални решения, а след това им намирали рационално обяснение, това имах предвид прелома - нещо достатъчно въздействащо за моментното ти състояние, което да те накра да вземеш съответното решение и да предприемеш конкретни действия.
На практика не е точно така. Много от рекламите разчитат на тази емоция, но не са много хората, дето като гледат някоя реклама ще се юрнат да купуват стоката. Това дето са го писали важи предимно за не толкова осъзнати индивиди дето не са се усетили, че с някои свои действия въпреки, че го правят с мисълта за своето охолство косвено причиняват страдание на други същества.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

проблема е че тези индивиди го осъзнават(това че причиняват страданието и смъртта на други същества) но НЕ ИМ ПУКА и си мислят че тези същества са родени за тази цел, която прави живота им УЖ по-комфортен.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

А още по-лошото е, че не си правят труда да се вслушват в гласа на хора, които се опитват да им отворят очите. Сещат се да си зададат някой смислен въпрос чак когато кармата ги удари с някоя болест и да се вслушат във вътрешния си глас. Ето защо когато се опитваме да им го кажем си губим времето без резултати. Става само с личен пример, но резултатите идват след години. Навремето между колегите ми битуваше мнението "Каквото хапнеш и пийнеш - това ще ти остане от тоя живот". Сега гледам, че не е толкова разпространено.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

gaby

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

:peperudi: моите мотиви да стана веган - започнах да наблюдавам поведението на животните,от най-малкото същество до по-големите и от нас.Осъзнавах все повече,че те изпитват емоции,грижа ,желание и борба за живот също като нас.Погледа с който те гледат,чистотата и невинността която носят,та те са много по достойни от хората.Кои сме ние да решаваме кой живот е по смислен и ценен?Отвратена съм от съдизма с който хората убиват равни на тях създания за удоволствие и чревоугодничество и после с пълна наслада пъхат умрелите им тела в устата си.Когато се ,,докарват,, с дрехи и аксесоари от тяхната плът при полужение ,че има толкова голям избор и не е на живот и смърт / като дивите племена например/.Те дори когато ловуват за да уцелеят се молят на духа на животното и му благодарят.Кой е варваринът тогава... :love_028:
Активен

gaby

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

А суровоядството приех поради здравословните ползи и ефект върху организма и защото безкрайно обичам плодове,зеленчуци и ядки  :heart_2:  :Cherries
Активен

Ptirinha

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 76
    • (Pti)rinha :) - коктейл за ценители и избрани

Моя(и на половинката) мотив първоначално беше тип егоистичен, че правиш добро за себе си като не консумираш месо, но много скоро се преобрази в морален.. :)

много добре стана, че ни се получи едновременно, без да трябва да се приготвя различна храна за двамата..., аз дори не мога вече и да си представя да приготвя или купя пържолки(не заради парите) :pensif_29: за някого другиго...(в см. гости, алабала)
Активен

homo futurus

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!

Моя мотив е е следния:
Тялото ми не е кофа за боклук, за да го тъпча с боклуци ! Затова Спрях да Ям боклуци !

Има още хиляди неща, които могат да се кажат но за мен това е основното.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

batkiki

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23

Първото си гладуване проведох от зор-по здравословни причини.Сега се придържам към хранене сплодове и зеленчуци по убеждение.Всяко живо същество е пригодено да се храни с точно определена храна и всяко отклонение от това води до тежки последици.Ачовека е създаден да се храни с плодове.
Активен

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

Първото си гладуване проведох от зор-по здравословни причини.Сега се придържам към хранене сплодове и зеленчуци по убеждение.Всяко живо същество е пригодено да се храни с точно определена храна и всяко отклонение от това води до тежки последици.Ачовека е създаден да се храни с плодове.

е, дай да добавим и малко семена и ядки;) че съвсем ще сме като маймуните;))) не че имам нещо против да се храня само с плодове
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Е,те и маймуните ядат семена и ядки. tooth
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Rado

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • I am Vegan!!!

Е,те и маймуните ядат семена и ядки. tooth

ее, тогава спокойно мога да се причисля към тях;))))
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Единствено за горилата е сигурно, че е пълен веган.
Вижте какво правят другите маймуни:
http://www.youtube.com/watch?v=a7XuXi3mqYM
http://www.youtube.com/watch?v=A1WBs74W4ik
http://www.youtube.com/watch?v=b995_dC6iDM
http://www.youtube.com/watch?v=qypmR4O1Gwk&feature=related
Шимпанзето е успяло да развие ловна стратегия, което го прави по-успешен ловец дори и от лъвовете.
Активен

batkiki

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23

всеки  човек сам си решава какво да яде но анализа на човешките зъби показва че са предназначени  за плодове.Не искам да кажа че аз се храня само с това но който се отклонява прекалено много от правилата на природата рано или късно си плаща.Затова сме и най болната нация в Европа.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Най-болна сме ,защото сме най-нещастни и мрачни,стресирани.След това е храната.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Тъй като, темата за пилешкото месо е заключена, тази ми се струва доста подходяща да аргументирам, една от причините да не ям месо!

Вижте, как се правят пилешките хапки.
Пилетата се смилат на паста и тъй като е пълно с бактерии, я накисват в амоняк.
След това, заради отвратителния вкус, пастата, се пре-овкусява(пак с някаква химия).
И накрая, защото е розова tooth, я боядисват(пак с химия).

Да ви е сладко на всички, които се тъпчете с подобно "нещо", давате го на децата си и ви плющят ушите.
Както казва Уди Алън в един от неговите филми, "Всеки сам решава, как да провали живота си".

http://www.businessinsider.com/chicken-nuggets-are-made-of-this-pink-goop-2010-10

Да си продължа аз, по темата за пилешкото  ;D

http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/361-fda-.html
http://www.naturalnews.com/032659_arsenic_chicken.html
Активен

Ира

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24

Здравейте и от мен,както виждам тук отдавна не е писано,но както обещах в моето представяне искам и аз да споделя моята причина да променя изцяло начина си на живот и хранене,не бих могла да го кажа толкова добре,но наскоро един приятел ми даде да чета стари текстове от Библията които са били успешно укривани от Ватикана(до сега),променяни и изопачавани по усмотрение от хора на които не са били удобни,но да не навлизам в подробности накратко ще си позволя да цитирам само една малка част,която ми направи силно впечатление и не знаех до сега,но където съвсем ясно се казва как и защо човек не трябва да яде месо,а именно:

И Исус им каза: “Истина ви казвам, онези, които получават ползи от нараняването на Божиите създания, не могат да бъдат истинни (праведни): нито могат да се докоснат до святите неща, или пък да научат тайните на Царството онези, чиито ръце са опетнени с кръв, или онези, чиито усти са осквернени с плът.”
                                                                                    Лекция 38 от “Евангелие на Святите Дванадесет”

“Бог дава зърнените храни и плодовете на земята за храна: и за истинния (праведния) човек не съществува друго средство за поддържане на тялото, което да е оправдано и основателно според Закона на Бог”.

“И Бог каза: “Виж, дал съм ви всяка трева, която носи семе, която е върху лицето на цялата земя, и всяко дърво, в което е плодът на дърво, носещо (раждащо) семе; това ще ви бъде за храна”.
                                                                                                                      Битие 1:29-30 (“Библия”)

“Казвам на всички, които желаят да бъдат мои ученици – пазете ръцете си от проливане на кръв и не позволявайте плът, т.е. месо, да влезе в устите ви, защото Бог е справедлив и щедър, и той е заповядал и определил, че човек ще живее единствено от плодовете и семената на земята.”

“И плътта на убитите животни в неговото тяло ще се превърне в неговата гробница (неговата смърт), защото истина ви казвам: онзи, който убива, убива себе си, и онзи, който яде плътта на убитите животни, яде тялото на смъртта”.
                                                                                             Исус, “Есейско Евангелие на Мира (Покоя)”

“Истина ви казвам, за ТАЗИ ЦЕЛ съм дошъл в света – да премахна всички жертвопринасяния, включващи кръв и ЯДЕНЕТО НА ПЛЪТТА НА ЖИВОТНИТЕ И ПТИЦИТЕ, които са колени от хората.”
                                                  Исус, “Тайната вечеря”, Лекция 75 от “Евангелие на Святите Дванадесет”

след тези думи,аз нямам какво друго да добавя,всичко е ясно,това е моята истина,може и да е късно,но от сега нататък аз ще спазвам закона на Бог и ще говоря на всеки,защото това което идва от Бог е добро и с любов към хората,а това което самите ние хората причиняваме на себе си и на всички други обитатели на земята трябва да спре!
Активен
“Не разрушавай онова, което е направил Бог, заради това да ядеш нещо.”
“По-добре е да имаш вечеря от растения, в която има любов, отколкото добитък, гледан за угояване, с омраза вътре.”
Притчи (Соломонови), 15:17

nortifox

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 158

Мисля ,че ми е рано да споделя какви са моите мотиви, но все пак и тук да взема участие, не е лошо какво пък и такаааа....
Съжалявам ,че малко късно се усетих за вегетарианството, но по добре късно от колкото никога,съгласен съм с всичко по горе написано.
    Мотива ми е защото искам остатъка от живота ми да бъде без доктори, без лекарства, без болести, да се чувствам добре, да се наслаждавам на живота, защото е много кратък и в крайна сметка на всеки е отредено да допринесе нещо на тази земя, то нека той да бъде здрав и щастлив от това няма нищо по хубаво и го пожелавам на всички :Content_14: :Content_14: :Content_14:
Активен

Страницата е създадена за 0.07 секунди с 22 запитвания.