Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хрумна ми да ви попитам - какви са мотивите ви да сте вегетарианци  (Прочетена 106333 пъти)

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Re:Хрумна ми да ви попитам
« Отговор #40 -: 31-05-2010, 23:15:51 »

Като разправяте тия истории когато сте били малки как са ви карали да ядете месо,мисля ,че мога да ви кажа и с мен как  са процедирали като дете и после аз как процедирах по късно с тия които ме караха да правя това.Който е с по слаби нерви и по чувстителен на тема род ,близки ,семейство по добре да не  чете поста натам. :fun_096:
 Като бях на 8 един един ден си седях в апартамента дето живеех смайка ми и баща ми,в Бургас.това е било 1975г.Седях сам на пода и  си учех уроците за 2 клас.Може и да съм изкукуригал още тогава,но ясно различих в пространството мъжка фигура в поза на лотос.То не е като друго ,ами с очите си гледах,демек в пространството наоколо имаше нашия апартамент и другото пространство едновременно-някаква планина ,имаше и скали ,помня.Фигурата ,като че ли летеше или плуваше в пространството някак,Беше със затворени очи и  гол.но не знам мъж ли беше или жена,поне нямаше гърди,но имаше дълга коса.Чух следните думи или мисли,не мога да определя,вземи онази книга,престани вече с месото и почвай упражненията.Горе долу тва беше,после изчезна.но не помня колко време е било това ,дали минути или половин час или повече.После имахме една голяма библиотека,досадна с книгите на нашите.Аз и не обичах .да чета ,а пък и кой обича във втори клас
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #41 -: 31-05-2010, 23:18:41 »

Хахахаха Мио , напушил си се още във втори клас и ти се е явил Бабаджи :)) Това не е чак толкова зле , аз като се напуших и щях да ритна бакъра  tooth  tooth  tooth
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #42 -: 31-05-2010, 23:32:55 »

Аз веднъж,като се напафках здраво в къщи,мислех че смъртта и навън пред прозореца  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:Рядко съм пушил трева,но тогава свивах около 100-тина грама за едни приятели и си отделих една по-дебела цигарка от която изпуших половината :sorcerer - emotloader:Сега ми е смешно,ама тогава седях на спалнята и гледах само прозореца O0
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #43 -: 31-05-2010, 23:49:17 »

като отворих книгата ,се оказа както след години разбрах една от най първите книги за йога в ония мракобесни времена.Аз не разбирах какво се приказваше вътре,но виждах картинките с изпълнения на упражненията.Веднага почнах да се упражнявам.Когато родителите ми се върнаха от работа ,аз им заявих най тържествено,че от днес нататък да не ми дават да се храня с месо и риба,защото трябва да практикувам йога асани.Това им дойде като гръм от ясно небе.Оказа се че майка ми била купила случайно книгата за любопитсво,защото е била спортист акробат и цирков артист, и искала да види упражненията на йогите,но само това ,дори не я е била чела.Нещо си приказваха с баща ми и после баща ми дойде и ми каза ,че тази работа няма да стане дето съм я намислил,вземаха книгата и я скриха.Но на другия ден ,аз започнах да се заключвам в една от стаите и правех асаните.Знаех ги по памет  всичките,макар и без имената.като се върнаха от работа баща ми ме наби здравата,под напътствията  на майка ми,понеже било религия и не било добро нещо.Няколко пъти ме биха здраво и после решиха да ме запишат на плуване  да ходя ,че да се уморявам и да ме тъпчат с месо в интерната и после в спортното училище ,така намислиха.Тогава на мен ми се проясни мисълта ,че тия двамата,не бива да ги има, за да мога да правя йога.Много пъти ги гледах втренчено както се прави трататака според йогите- концентрация между очите,но с желанието да се освободя от тях завинаги и да ги няма.Така е било може би няколко месеца,докато заниманията с плуване съвсем ми пиха силите ,а после  трябваше да се храня с каквото има ,с месо в това число.Но дори и тогава ,знаех ,че на една възраст ,след казармата никой не може да ме спре,а тия двама души се превърнаха в мои врагове.За щастие баща ми почина когато бях на 15 г.Аз се зарадвах много и показах веднага това,още на другия ден след погребението.Разбрах, че съм много по свободен сега.Трябваха ми една две години докато се свестя и на около 17 напуснах спортното и започнах да бачкам  в един завод за пирони ,да живея отделно и да се храня както си искам.оттогава съм и вегетариянец.Сега съм много щаслив че живея необезпокояван от никого от моите роднини в този живот.Правя си каквото искам,живея с който си искам,приказвам с който искам и се оказва ,че  повечето хора които са ми на сърце наистина са вегетарианци .Доволен съм че се отървах от всякакви хора които с насилие искат да наложат волята си на останалия свят.Тук бачакм на собствена сметка.И дали ще имам пари само от мен зависи единствено.Добре че се разкарах от България.Бедна страна с недостйни хора ръководители-това си е цял ад.А  тука са разлигавени до безобразие и за нищо не стават горките,но има нещо ,което е много ценно тука.Никой няма навика да трови другите затова че са инакомислещи.Бих казал че това качество на западняците компенсира всичките им лиготии.просто те оставят на мира .ако можеш ,можеш .ако си боклук си киснеш в мизериите и на никой не му дреме за теб.Ако пък успееш в нещо -добре ,само ще те приветсват.Тази фалшива лицемерност ,и състрадание,което има в  доста от източните народи,тука го няма,тук са трезви и коравосърдечни,а това е много хубаво за да може човек да се мобилизира сам  да направи нещо,без да се надява на никого.мисля ,че това е по добре за развитие на хората ,да не се лъжат лицемерно едни други.Та и тук вегетарианци ,всякакви,никой не го е еня,гледат какво правиш и какви резултати имаш ,а не кой си ,кой бил чичо ти и откъде си...така напредък няма ,смятам...
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #44 -: 01-06-2010, 00:01:30 »

Мио , като спомена за това ,че не си разбирал книгите това се случи  и на мен , уж съм изчел доста , а някаква книжка за йога в края на миналата година ме съсипа. После попаднах на книгата на Венцислав Евтимов , която доста добре обяснявам на новака какво е йога и за какво се бори , след това вече почнах да разбирам повече и повече и сега като се замисля май нищо не разбирам отново ..за какво бъркане с езика си говорите със Злояда и какъв сок доите :)))
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #45 -: 01-06-2010, 00:06:30 »

за кхечари мудра
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #46 -: 01-06-2010, 00:08:26 »

У ж имам някакъв списък с мудрите, но тия вашите ги няма там
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #47 -: 01-06-2010, 00:41:29 »

няма ваджроли и кхечари може би.не са популярни а има и доста противоречащи си мнения на експерти за тях.Но все пак са превъзходни.С тяхна помощ или се осъзнаваш много и ставаш превъзходен човек или ставаш тъпоумен кретен.Затова се избягват да се споменават.от съображения за безопасност-те са едни от най опасните неща ,заедно с някой пранаями. :surpris_22: tooth
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #48 -: 01-06-2010, 07:23:53 »

:kisss:Мио, Мио, сладък бабин...е , че си напред, напред си,че си нагоре, нагоре си...ама я ми кажи какво да ги правим тези кат мене дет са отдоле и гледат нанагоре...че трябва да растът, трябва си, че трябва да работят упорито трябва си...ама ти не мож ли удря по едно рамо на нас ...за отскок...
    И още нещо...малко ми е трудно ,но след като почнах...нема спиране...ти към майка си никакви, ма никакви ли чувства  нямаш... :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

muki_w

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182
« Отговор #49 -: 01-06-2010, 09:40:11 »

:Confus_3: И аз реших да потърся моя отговор сред вашите,тъйк ато се оказа,че мотивацията ми все още не е достатъчно силна,което е предпоставка за пълен провал след всеки мой опит да променя хранителните ми навици.Истината е,че споделям вижданията на повечето от вас,но намирам точно "моят" отговор.Така,че продължавам упорито да опитвам,било само защото не искам да си причинявам насилствена смърт в резултат на начина ми на живот,в края на крайщата се чудех,ако рака , инфаркта и много други заболявания за резултат от начина ни на живот и хранене,какъв ли би бил нормалния край на един човек,водил здравословен начин на живот?  :Confus_34:  :pensif_29:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #50 -: 01-06-2010, 10:14:59 »

:kisss:Мио, Мио, сладък бабин...е , че си напред, напред си,че си нагоре, нагоре си...ама я ми кажи какво да ги правим тези кат мене дет са отдоле и гледат нанагоре...че трябва да растът, трябва си, че трябва да работят упорито трябва си...ама ти не мож ли удря по едно рамо на нас ...за отскок...
    И още нещо...малко ми е трудно ,но след като почнах...нема спиране...ти към майка си никакви, ма никакви ли чувства  нямаш... :heart_2:
Привет Мария,много обичам да се смея и си търся постоянно поводи за това.ако ги няма, си ги създавам.... tooth.Аз мисля ,наистина ,че така наречената "духовна "работа ,за да израсте еди си кой  духовно и така нататък, в тоя тон ,е една добре премислена измама от ония,които страдат най- много от вътрешни раздирания и фрагментарност.Измислили са тази притча ,за да има класация в "духовното".хахахахахахехехееххихихиххи......Понеже ,няма как хората да са равни ,хитреците са сметнали,че така ако се създаде това внушение между хората,това вече е шанс за тях  да се почустват значими,защото страдат от именно това че никой не ги бръсне за нищо,хехехехехехе :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #51 -: 01-06-2010, 10:20:59 »

После,,мисля,че май съм към 185 см на височина.Имало едно време един в древна Гърция ,дето слагал нощем скъпите си гости на едно легло с точно определна дължина.Който не стигал до край на леглото ,имало специални механизми,с които се защипвали краката и го разтягал,а на оня ,дето му били дълги краката,,просто му ги резвали с един триончик ,за да влезе в размера,хехехе. tooth.ако искаш да пътуваме с накоя машина на времето под наем/може да потърсимв интернет/ и да идем на гости на тоя чичка.Прокруст ли се казваше,не помня.След тва ще сме еднакъв размер с теб и няма проблеми,ехехехехехехе... :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Confus_3: :Confus_3: tooth
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #52 -: 01-06-2010, 10:43:07 »

Ти ,ако искаш като идваме в България ,ще минем да те видим и да ти донесем малък подарък  от острова тука.И ще поприказваме,за репите ,марулите и  джоджена.... tooth.но да ти отговоря в прав текст на въпроса:с течение навремето ,не съществува вече разлика в моето съзнание за роднини,близки и чужди,изтрила се е постепенно.Има разлика единствено във флуидните потоци,които се отразяват в съзнанието ми,в присъствието на който и да е.Колкото са по хармонични,колкото са по цялостни и неначупени,колкото по са енергизирани,толкова по добър е контакта ми с този човек.А това зависи от много фактори,знаеш..единия е храната.Аз така се отнасям и към дъщеря си,както и към майка си,както и към сегашната си съпруга,както и към всички мъже и жени.критерия е този...ако някой прави нещо добро за себе си,бидейки вегетарианец,аз също съм в отлични отношения с него при даден контакт.Нито майка ми,нито дъщеря ми са вегетарянци,следователно и контактите са безкрайно ограничени или никакви,за по удобно казано.Не става въпрос за чувства .Никой не може да промени никого,ако не направи това сам вътрешно самия човек.Така мисля наистина,Мария,може и да се разочароваш от такива думи ,но е така при мен поне ,мислите  ... : :love_026: :love_006 - emotloader:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #53 -: 01-06-2010, 12:51:43 »

:kisss:Цъ..аз ни съ обиждам, ни съ разочаровам ..от нищо и от никого...сал ми е интересно как ...хората се развиват...сами или с помощници...и ми е мнооооооооого драго да се бъзикам с младите и ергените...майтап бе, сине...майтап да става...ако не друго ,то поне малко гимнастика на некои органи!
   Сега..много ми е интересно това с еднаквостта на чувствата...това безразличие ли е ...или еднаква любов???Аз спя с месоядно и имам двама калпазани  и те месоядни /но при мама ядат веге/ и никак , ама никак не мога да не ги обичам, или да огранича контактите си с тях...И как така ...без чувства...тава да не ти е тенеке...т.е.имах предвид техно...
     И накрая...най-интересното...аз до Майорка сигур нема да стигна , но вие като си дойдете да не мъ забравите...и най-вече подаракът...сал да не е от ония живинки... tooth
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #54 -: 01-06-2010, 12:58:00 »

:kisss:Аааааааааа, имало и още по-интересно...това за духовното...що е това бре сине...бере ли се, яде ли се???Как изглежда един о-духотворен...какво прави, как мисли и дали действа???
   Също и не ми е мнооооого ясно това с йогите...гледам у форумът са много...що е това и какви са му целите...дали само да се чекнем или...и ако не сме йоги дали не можем да се слеем с безкрая на рая??? :pensif_29:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #55 -: 01-06-2010, 13:26:23 »

Ще бъда искрен и казвам точно каквото мисля и съм мислил за йогите/където се пише и моя милост/.
   Тия ,които се захващат за йога,го правят по разни причини,но всичките до една не много нормални.Кой търси йогата-който не е в ред нещо...Защо?Защото човека усеща ,че нещо му хлопа и иска да се оправят нещата.И се захваща с едни чекнения, едни щуротии,като си мисли, че ще втаса и ще върже накрая.Разправят висшите състояния еди си какви били.Хубаво,и какво като еди си кой бил в еди си какво просветлено състояние.Какво ме грее това ,мене,тебе ...Показват се хора йоги,наистина показват феномени.Но не казват цената ,която са платили за това.Цената е висока,но не е неплатима.Човек,ако иска да полудее доброволно-направо да се захваща с йогата!Системата е екстра тъкмо за тази цел.Говоря напълно сериозно.Защо ,обаче има много желаещи да прихлопат.Защото има много откачалки въобще сега в тоя момент на майката Земя,такъв е периода.Лудите ,които се захващат с йогата  имат минималния шанс в последния момент да се изтръгнат от умопомрачението ,което тя носи.Ако го сторят,а шанса е минимален,Същите тия стават нормални хора,но много по нормални от сегашните нормални люде,крачещи по земята.Наистина ,ако кандидатите знаеха накъде са тръгнали,веднага биха се обърнали обратно.Говоря честно и не те лъжа.Йогата е скалпел,който може или да те спаси за винаги от туморите на съществуването или да те заколи като шопар на коледа.Последното е 99,99999999999% вероятно.може би само една благословия на Безкрайя,може да спаси йогина от доброволно избрана гибел,нищо друго!!!!
   Йогата постига целите си ,когато огромното разочарование го сполети.А именно най силната светлина за човека се получава ,когато го сполети най голямото разочарование ,което може да понесе.Който не издържи ,полудява.Затова много от йогите не са психически в ред,огледай се да видиш ,ако не си забелязала.Всичките следовници на това или онова учение ,целящо да прекъсне къговрата не са в ред,няма друга алтернатива за тях.Следователно тук не става въпрос за нищо друго а за следното,решаваш и скачаш,ако пукнеш или мръднеш,това е част от риска и се приема за нормален изход.ако пък не решаваш,пиеш си ракията под асмата и си шест,честно доста съм се двоумил по рано. по въпроса...Сега вече не.Нямам право да се раздвоявам ,ако искам да дори да имам шанса да остана жив и психически здрав :love_028:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #56 -: 01-06-2010, 13:38:14 »

:kisss:Ммммммммммммдаааааааааааааааааааа, тука има НЕЩО!!! И то мноооооооооооооого важно!!!Нещо ни убягва, нещо ни се изплъзва от погледа, от разума...Кокво точно е йо-га???Не сучайно го разделям и то не за първи път!!!И все чакам и чакам коментари по въпроса ...ама коментари...кой как го е про-умял и как се е слял??? :surpris_23:
Активен

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
    • блог за сериозни хора
« Отговор #57 -: 01-06-2010, 13:50:28 »

Това е текст от Будисткия канон "Дхамапада" и илюстрира фрагменти  от живота на будистите. В едно 99% се припокрива с тенденциите при много "напреднали" йоги.:

Жълтееше се есента,
       когато лотоса изтръгна,
       остави дом,жена ,деца,
       без жал имот заряза-тръгна
       с мизерни дрипи цял покрит,
       но тези дрипи не са щит!
       През дупките безброй
       спокойствието отлетя.
       Глупак.заби си копие в гръдта.

На всяка земна страст убий,

в сърцето есенния лотос.
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #58 -: 01-06-2010, 14:14:31 »

:kisss:
Върховносияйния каза: 
55   
Който отхвърли всички желания
и открие в сърцето си атмана     
и във него, чрез него се радва,
този, о, Партха, е съвършеният.

56
Този, който не трепва в неволите —
нито в радостите ликува,
който от страст, гняв и страх е свободен,
него наричат мъдрец в равновесие.

57
Който към нищо не е привързан       
и нито хвали, нито проклина   
земния грях и благата тленни,
той обладава ум в равновесие.

58
Който от плътски наслади отдръпва
сетивата си, както в опасност   
костенурката скрива главата си,       
той обладава ум в равновесие.

59
Всички сетивни наслади умират,
ако не храниш с тях своето тяло.   
Но твойта жажда за тях не умира,     
ако нямаш очи за висшето. 

ЙОГА ЧРЕЗ РАЗМИСЪЛ
БХАГАВАДГИТА
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: 01-06-2010, 14:18:16 »

:kisss:Праджапати - творецът на хората
и на приношенията, е казал:
„Чрез саможертва се умножавайте!
Тя утолява всички желания.

11
Принасяйте жертви на божествата —
и те за доброто ви ще допринасят.
Във взаимодействие помежду си
ще постигнете висшето благо."

ЙОГА ЧРЕЗ ДЕЙСТВИЕ
БХАГАВАДГИТА
Активен

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 21 запитвания.