Здравей, Exte!
Василена е написала всичко много точно, аз мога само да добавя няколко неща, които всъщност не се различават много.
1. Няма значение от кога се брои, въпроса е как се чувстваш, но принципно би трябвало тези дни да не се включат - те са по-скоро нещо като подготовка за гладуването.
2. Чай без мед - още по-добре. Медът не е зъдължителен, той е по-скоро за хора, които не могат да пият чай, който не е подсладен.
3. Дъвките са много вредни (имат аспартам, или захар и купища Е-та), моля те не ги дъвчи, особено когато гладуваш - те не убиват апетита, а по-скоро спомагат за храносмилането, затова след обилно хранене ако дъвчем нещо, се отделя повече слюнка и храносмилателни сокове, които спомага по-бързото храносмилане. Но когато гладуваме, по-скоро си вредим, понеже отделянето на стомашни сокове на празен стомах не е добре. Както и Василена е писала първите дни е по-трудно, но с всеки изминал ден апетита намалява, дори към края съвсем не ти се яде нищо. Ако си гладна, пий повече чай.
4. Всеки сам решава колко дена да прави гладуванията си - обикновено е добре да е повече от 15 дена, за да има по- добър ефект самото изчистване. Но всичко е много индивидуално. И аз ти препоръчвам да направиш 2 курса от по 10-15 дена, ако самото гладуване ти е трудно. Но някои хора предпочитат да направят ударна доза
например 20 дена, което не е малко.
За да си запазим килограмите е добре да направим по-дълго и постепенно захранване. И след това да продължим да се храним предимно с естествена и сурова растителна храна. Например към 80 % от менюто ни е да е суровоядно. Не само че ще продължим да сваляме ненужни килограми, но и ефекта от пречистването ще е по-дълготраен и осезаем.
Мои приятели с това гладуване отслабнаха значително с около 20 килограма, и не си ги възвърнаха след това, но всичко се случи в продължение на 5-6 месеца. И така е най-добре, защото иначе тялото изпитва малко или много стрес и може да се получи обратния ефект.
Аз със 10 дневно гладуване свалям средно около 5 килограма, но ям много малко плодове - около 300 грама, просто не ми се яде, и не пия чай дори. Само в началото хапвах около 800 - 1000 грама плодове, но след това все повече не ми се ядеше. И се чувствах добре.
Много е важно да се пие вода и да се ходи всеки ден до тоалетна. Иначе ще се получи самоотравяне.
Успех и ако възникнат повече въпроси не се притеснявай да питаш
.