Благодаря на всички, които се включиха!
Истината е, че се чувствам много добре от това гладуване, явно тялото ми с нетърпение го е очаквало, аз друго обяснение нямам.
Единстеното неразположение, което съм имала е главоболие през първия ден на петдневното ми гладуване, но смятам, че по-скоро се дължи на рязкото спиране на кафето.
Досега не съм имала т.нар. лечебни кризи .. просто се чувствам супер през цялото време, не изпитвам глад, даже си мисля че мога да изкарам така 20 дни, без проблем. Но ако продължа да отслабвам с тези темпове, мисля да се спра на 15 дни.
sunny , благодаря че ми напомни за водата .. уж пия, заедно с чайчетата, но май не е достатъчно ..
Тия клизми дето ги правиш сутрин и вечер.... много са, бе!! Различни мнения има за това колко често до са клизмите, но това, което ти правиш, е много. Разреди ги малко, дай на тялото си възможност само да си изгради режим.
Проблема е че тялото ми не си изгражда режим ..
При първото петдневно гладуване не правих клизми, но и четири дни изобщо не ми се изпразниха червата.
Ще опитам да ги разредя, на 2 дни примерно ..
Не разбирам обаче, защо отчиташ като грешка това, че си се ентусиазирала ??
Ами защото не изчаках да мине достатъчно време между двете гладувания, но аз съм си така - като се запаля по нещо и нямам никакви спирачки ..
освен кг други подобрения няма ли?
За да разбера дали има ефект по основното заболяване, което имам, е нужно да се направи обременяване с глюкоза и трикратно взимане на кръв за един ден, а предвид режима който спазвам сега, няма как да го направя този тест.
Но всички лекари са на мнение, че когато се нормализира теглото и инсулина влиза в норма, така че съм много доволна дори само от свалените килограми. Малко хора знаят, но коремните тлъстини също произвеждат хормони / което води до объркване на цялата ендокринна система/, освобождават мастни киселини, които потискат действието на инсулина; тялото започва да произвежда повече инсулин и така се стига до мойто заболяване .. В началните фази, дори само с регулиране на теглото, процеса е обратим, за по-напредналите фази, не съм сигурна .. Междувпрочем, тези килограми не съм успявала да ги сваля със спорт и ограничаване храни .. просто не се получаваше ..
Друго подобрение, което наблюдавам е че ми изчезнаха пигментните петна по лицето. Имах много по челото, най-вече. Имам и други по тялото, които не са изчезнали, но те са ми от много години, за тях ще трябва да се пречистя доста дълбоко ..
Езика ми силно се обложи, а миризмата от устата ми е просто страшна, надявам се да се оправи този проблем с времето ..