Синева, права си малко се пиозисилих с тия килограми, ама имам чувството, че колкото е по с- лаб човек едно че изглежда добре и друго, че е по - здрав :П
Да, това е така, но... само в рамките на допустимото, нали не смяташ наистина, че някой, който е висок 160 см, и тежи 40 килограма, ще е по-здрав от друг, който е висок 160 см, но тежи 75 кг ?
Определено си има граници, които не е за препоръчване да се прекрачват
просто ей-така - за да бъдем по-атрактивни
Здравето не зависи само от килограмите на човека, а и от качеството на килограмите му.
Тези килограми, от които ще се отървеш, и които после ще си върнеш, е добре да бъдат изцяло жизнени.
Различните храни имат различен енергиен капацитет, най-високо в тази йерархия са пресните сурови плодове - от 8000 до 10 000 ангстрьома (единица мярка за дължина, използвана за измерване на светлинните вълни, равна на 0.0001 микрона.)
След тях се нареждат пресните и сурови зеленчуци - от 8000 до 9000 ангстрьома.
Готвените зеленчуци осигуряват от 4000 до 6500 ангстрьома. Токсичните храни съдържат още по-ниски стойности на енергията - прясно мляко-пастьоризирано - 2000 ангстрьома, сирене, кашкавал - 1800, рафинирано бяло брашно - 1500, готвено месо - 0.
Човек в нормално здравословно състояние е около 6500 ангстрьома.
човек, болен от рак - 4875 ангстрьома.
Когато консумираш нискоенергийни храни, създаваш в тялото си тъкани с енергиен недостиг, които се разболяват бавно, но сигурно, и така дърпат цялото тяло надолу. Така че изборът какво да ядеш е изцяло твой
Спирам да пиша, че някой ще ме подгони, задето лобирам за плодовете, а не за зеленолистните