Щом се чувстваш добре, няма проблем. Но да знаеш - от меда и сладките плодове се завъждат гъбички и гадинки. Затова не е хубаво да се прекалява, когато провеждаш лечебни курсове. То за теб може би не важи, но при жените, които борят кандида, това е важно.
Как лекува гладът: най-грубо казано, организмът самоизяжда болните, повредените и застарелите клетки и тъкани на принципа на приоритета, това е автолиза; след което при захранването помагаш на организма бързо да възстанови самоизяденото с млади и здрави клетки и тъкани; за да се стигне до автолизата обаче трябва да издържиш поне десетина дни на вода; при плодовата диета този механизъм няма как да се включи; там вероятно "самолечението" е на малко по-различен принцип - по-повърхностен, тип "детокс" и разтоварване - които също са важни, но не са достатъчни сами по себе си.
Хубаво е да съчетаеш гладуването и със сезоните и месеците. Трябва да провериш в кой месец и сезон е най-подходящо гладуване за половата система - мисля, че беше ноември и декември. Това не означава, че през другото време не бива да опитваш, но тогава ефектът е най-силен.
На мен лично ми е проблем съчетаването на работата с по-дългите гладувания, тъй като професията ми е свързана с много стрес и движение, и това е основният проблем, но се намира цаката по някакъв начин;все пак здравето е най-важно и човек трябва някак да намира време за самолечение.