Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Няколко въпроса за т.н. "гладуване" на плодове и чай  (Прочетена 340845 пъти)

analizator

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94

Nowheregirl Най добрият антидепресант е продължителното и дълго бягане. Това е мощен антидепресант особено комбиниран със суровоиядство  :Content_22: :Content_22: :Content_22:
Активен
Първият признак на състаряването е да мислиш повече за миналото отколкото за бъдещето! Децата мислят за бъдещето!
"Анализатор"

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122

от няколко дена съм почти само на плодове, не нарочно, просто не ми се яде почти.
не гледам някакви количества, колкото ми се яде, ям.

въпросът ми е - айде, като не му се яде без друго на човек, да използва момента, но дали не е вредно, ако има апетит, а почне да гладува?

и друг въпрос - какво мислите за хранене в следния цикъл - 1) един ден нормално ядене/ според моето разбиране/, демек - до обед чай (черен, зелен, ройбос и хибискус, смесени и с мед), късно следобед плодове и супер късно (понякога в 1часа вечерта даже) ядене         - 2) един ден на плодове и салати, естествено с чая до обед                                                                         - 3) един ден сухо гладуване
                                                                                           - 4) един ден на плодове и салати, евентуално и ядки

добър ли е тоя цикъл от 4 дена според вас?
Активен

wheat grain

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23

Обърни внимание как реагира организма ти на тоя разтоварителен режим.Трябва да се чувстваш комфортно.Единствено ядките са излишни според мен.Все пак правиш пречистване.
Активен

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

не става дума за пречистване, а за начин на живот.
Активен

mimimi

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

Здравейте,
аз писах в една друга тема, но после видях, че има специална тема за гладуването на плодове и чай, за което се извинявам на модераторите.
Започнах гладуването защото ми откриха киста на яйчниците доста голяма, дори и две и искат да ме оперират, това преди 2 месеца. Докато си чаках да ми дойде часа при друг лекар междувремено започнах плодово-чаеното пречистване. Направих си схема 10 дневно гладуване+10 дена захранване+10дена целесъобразно хранене и да го повторя 3 пъти в интервал на 3 месеца.
Днес ми е 5-ти ден от първите 10 дена на плодове и чай и по принцип се чувставам добре само понякога имам тежест в стомаха или виене на свят, но по принцип бързо отминават и мисля да продължа защото чувствам, че не се насилвам. А и открих и този чудесен форум, който е толкова мотивиращ и ви чета с радост.
Но новата лекарка, която ми изглежда доста сериозна и добра, потвърждава за операцията и ми изписа противозачатъчни, за да блокира дейността на яйчниците и по този начин да изсуши кистите, ако може да избегнем операцията. Лечението е за 3 месеца. Тя за съжаление няма видеозон и затова не можах да видя дали все пак има някакъв ефект от гладуването досега ( 5 дена са все нещо), и ми препоръчва да отида на ехограф след месец, за да видим първите резултати.
Та, незнам какво да правя? Дали да ги започвам, ама нали правя гладуването, дали няма по някакъв начин да навредят? Доколкото си спомням от книгата на Лидия Ковачева, тя пише, че хапчетата може да се намаляват постепенно, ако има болести. Как мислите вие, дали може да се вземат противозачатъчни по време на гладуването, ако някой от вас има опит?
Активен

Тихия

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.

Тези хапчета направо ще те довършат.  Не ги пий, моля те.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

mimimi

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

Благодаря Тихия,
а защо мислиш така?
Може би ще изчакам един месец, и ще започна след захранването, а следващото гладуване ще го отложа след хапчетата, за да успокоя докторката. Това ми бърка плановете, но и тя иска да види дали ще подейства лечението й, защото тази киста май не е шега работа
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

" ДА успокоя докторката" ми звучи , Мими, като  "да успокоя министъра на бурите и ветровете"   tooth Ти гледай ти да се оправиш, докторката от други неща се успокоява ( жокер: от едни дето шумолят.. ) :laugh:
А ти пита ли я да ти отговори честно дали има хора , на които тези хормонченца са помогнали? Ама без да го увърта  :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

salvaje

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 303

Съгласен съм с бате Бино. И аз мисля, че трябва да гледаш да направиш най-доброто за себе си (колко тривиално ;D), а не се грижи толкова да успокояваш докторката. Може и да е свястна докторка, но може и да е голям боклук който се притеснява най-вече от това колко парички ще вземе от следващата операцийка.
Активен
Now I lay me down to sleep
I pray the raw will make me freak

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Мими, никога, ама никога и под никакъв предлог не почвай да пиеш хапчета от тоя сорт, а и по принцип избягвай каквито и да било хапове!
нима не си чела какъв ужас са противозачатъчните?
за какво изсушаване, за какви пет лева иде реч изобщо...
само още повече ще натровиш организма си, че и като ексра и ще му объркаш и хормоналния баланс.
това не е лечение, не им се връзвай на лекарите, те в най - добрия случай са едни промити мозъци.

а да гладуваш и да почнеш да пиеш това зло, извинявай, но това граничи с безумие.
Активен

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Тези хапчета направо ще те довършат.  Не ги пий, моля те.

бреййй, един път една категоричност и от теб, поздравления!   :flowers2:
Активен

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Благодаря Тихия,
а защо мислиш така?
Може би ще изчакам един месец, и ще започна след захранването, а следващото гладуване ще го отложа след хапчетата, за да успокоя докторката. Това ми бърка плановете, но и тя иска да види дали ще подейства лечението й, защото тази киста май не е шега работа

кистата е песен в сравнение с хаповете.
какво ще я успокояваш докторката, ти имаш отговорност за твоето здраве, а не да  успокояваш някаква си докторка... осъзнай се, какви са тия глупости  .... леле, какво мислене, ама много промити мозъци има, бреййй   :Confus_3:
Активен

iskrena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

" ДА успокоя докторката" ми звучи , Мими, като  "да успокоя министъра на бурите и ветровете"   tooth

:Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

ln_none

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 160
    • http://kratuna.wordpress.com/

Не съм специалист, обаче кистите биват различни и в зависимост от това и алопатията и народната медицина ги третират различно. Знаеш ли каква точно е твоята? Ако не - питай лекарката. За кисти на яйчника има много информация в нета.
Има и много билки, които може да се приложат, но пак казвам - важно е да се знае типа.
А колко са големи?
« Последна редакция: 25-09-2013, 08:46:24 от ln_none »
Активен

Kalia

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 274

Благодаря Тихия,
а защо мислиш така?
Аз също съм на мнение,че не трябва да се пият хормонални.След като приключиш с гладуването на плодове можеш да отидеш при доФторката,за да се види докъде е стигнала кистата.Според мен обаче за киста си е необходимо гладуване само на вода/поне/ и то към 10-ина дни минимум. ::)
Активен

mimimi

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

Благодаря ви на всички за отговорите,
но искам все пак да уточня за какво става въпрос.
Кистите, които имам не са фунционални, а от другите -лошите, които се махат само с операция.
А и историята е доста сложна. Та значи, преди два месеца постъпих с болки в болницата, оказа се спукана киста, която просто се е пропукала, но не ме оперираха защото организма ми се възстанови сам (за което мисля 2 дена глад си казаха думата), а и хирурга не беше гинеколог и ме изпрати при такъв да реши какво ще правим. Отидох при този, при който ходя обикновено, и той ми каза, че единствения начин да разберем каква е, е да я наблюдаваме, но нито хапчета нито нищо, а тя междувременно беше нарастнала. След един месец, беше намаляла, пак същото, само кръвни изследвания, но той все още не знае каква е. Да уточня, че действието се развива във Франция.
Идвам си отпуската в България и за всеки случай пак се проверявам, и тук идва паниката. Лекарката ме алармира, като много добре ми обяснява, че това е тъмна киста (която през това време пак е нараснатла) и няма как да е функционална и иска да ме оперира, защото междувременно се е появила и втора. Изчаквам да мине цикъла и отивам при втори специалист. Същото мнение, ясно ми е, че явно на моя гинеколог май нещо не му е много ясно.
Връщам се във Франция и си вземам час за друг специалист, който ми бе препоръчан. Между другото докато си чаках часа, напрвих няколко народни лекове и започнах и гладуването, на което съм вече 6-ти ден. Да си кажа честно вече не чувствам болка, а преди се обаждаше от време на време.
Вчера ми беше прегледа, лекарката ми се стори доста сериозна, но пък няма видеозон и незнам дали има резултат от гладуването и лековете. Та тя ми назначи протовозачатъчни (прогестерон), който да започна веднага и видеозон за края на октомври,между другото и изследвания, които да направя преди лечението.
Искрена, мисля че мнението ти е много крайно, защото новите противозачатъчни не са толкова силни, а и помагат понякога, аз вече съм лекувала кисти с противозачатъчни и мога да кажа, че съм била благодарна. Като си помисля, незнам каква е била кистата, защото пак бях при стария си гинеколог, който явно не различава функционална от друга киста. Но съм съгласна, че дори и слабо дозирани, пак са хормони.
Затова ще се опитам да мина на видеозон след гладуването, за да видя все пак положението. А ако се наложи лечението с хапчетата ще започна другия месец едва след като се захраня добре, защото мисля, че както Тихия казва, ако ги почна сега, могат и да ме довършат. А и дотогава ще си продължа и с народните лекове и билки. Готова съм всичко да опитам, само и само да не стигна до операция, та затова не отхвърлям идеята и за хапчетата, понеже както ми каза гинеколога, ако кистата не се махне, може да се срастне с яйчника и тогава целия яйчник ти заминава.
Единствено ми е за това, че ми пропада плана, както си бях замислила да си направя 3 цикъла по 10 дневно гладуване за 3 месеца. Но мога да го направя след това, след празниците за да приключа веднъж завинаги с поликистозните яйчници.
Активен

ln_none

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 160
    • http://kratuna.wordpress.com/

mimimi, сама знаеш, че едва ли някой тук ще ти препоръча да пиеш противозачатъчни.
Конкретно на въпроса - според мен комбинацията гладуване + медикаменти е абсурдна. Нали идеята на гладуването е да оставиш организма си да се справи сам. Съвет кое от двете да избереш няма да ти давам. Желая ти успех и бързо оздравяване, каквото и да решиш :love_026:
Активен

mimimi

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

Така е In_none,
благодарение на вас се отказах да пия хапчетата по време на гладуването. Ще се опитам да ида на видеозон след гладуването, и ако положението няма подобрение и още е напечено ще започна хапчетата, но едва след като съм се захранила добре.
Активен

Ros

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614

mimimi, привет  :)
Бих ти препоръчала сух глад за решаване на проблема ти.Чела съм за ефикасността му в най-харесвания от мен сайт за сухо гладуване: http://filonov.net/  
За съжаление, в момента установявам, че няма достъп до него  >:(
Но има и много друга информация в нета по темата.Важното е да се проучи добре и да се спазват съответните инструкции за провеждане на сухия глад, заради по-екстремната същност на последния.

mimimi

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен

Благодаря ти Рос,
чувала съм за сухия глад, но не мисля че е за мен, поне не още.
Първо, това ми е първото гладуване, а аз съм си чревоугодник и щастието ми е в храната и готвенето. Но най-важното е, че нямам много килца за губене - на ръст 168см съм само 45 кила. А и съм с ниско кръвно, та от време на време ми се завива свят.
С плодово-чаеният режим за 5 дни изгубих цели 4кг, днес не смея да се притегля, а и си мълча. Надявам се топенето да спре.
Започвам да се чудя, дали да не направя само 7-8 дни, следващия 10 и така нататък, но много ми се искаше да направя поне 10 дни заради здравословните проблеми. Според вас има ли опастност да продължа до 10 дни все пак, засега ми понася добре и не се насилвам?
Активен

Страницата е създадена за 0.122 секунди с 22 запитвания.