Благодаря ви на всички за отговорите,
но искам все пак да уточня за какво става въпрос.
Кистите, които имам не са фунционални, а от другите -лошите, които се махат само с операция.
А и историята е доста сложна. Та значи, преди два месеца постъпих с болки в болницата, оказа се спукана киста, която просто се е пропукала, но не ме оперираха защото организма ми се възстанови сам (за което мисля 2 дена глад си казаха думата), а и хирурга не беше гинеколог и ме изпрати при такъв да реши какво ще правим. Отидох при този, при който ходя обикновено, и той ми каза, че единствения начин да разберем каква е, е да я наблюдаваме, но нито хапчета нито нищо, а тя междувременно беше нарастнала. След един месец, беше намаляла, пак същото, само кръвни изследвания, но той все още не знае каква е. Да уточня, че действието се развива във Франция.
Идвам си отпуската в България и за всеки случай пак се проверявам, и тук идва паниката. Лекарката ме алармира, като много добре ми обяснява, че това е тъмна киста (която през това време пак е нараснатла) и няма как да е функционална и иска да ме оперира, защото междувременно се е появила и втора. Изчаквам да мине цикъла и отивам при втори специалист. Същото мнение, ясно ми е, че явно на моя гинеколог май нещо не му е много ясно.
Връщам се във Франция и си вземам час за друг специалист, който ми бе препоръчан. Между другото докато си чаках часа, напрвих няколко народни лекове и започнах и гладуването, на което съм вече 6-ти ден. Да си кажа честно вече не чувствам болка, а преди се обаждаше от време на време.
Вчера ми беше прегледа, лекарката ми се стори доста сериозна, но пък няма видеозон и незнам дали има резултат от гладуването и лековете. Та тя ми назначи протовозачатъчни (прогестерон), който да започна веднага и видеозон за края на октомври,между другото и изследвания, които да направя преди лечението.
Искрена, мисля че мнението ти е много крайно, защото новите противозачатъчни не са толкова силни, а и помагат понякога, аз вече съм лекувала кисти с противозачатъчни и мога да кажа, че съм била благодарна. Като си помисля, незнам каква е била кистата, защото пак бях при стария си гинеколог, който явно не различава функционална от друга киста. Но съм съгласна, че дори и слабо дозирани, пак са хормони.
Затова ще се опитам да мина на видеозон след гладуването, за да видя все пак положението. А ако се наложи лечението с хапчетата ще започна другия месец едва след като се захраня добре, защото мисля, че както Тихия казва, ако ги почна сега, могат и да ме довършат. А и дотогава ще си продължа и с народните лекове и билки. Готова съм всичко да опитам, само и само да не стигна до операция, та затова не отхвърлям идеята и за хапчетата, понеже както ми каза гинеколога, ако кистата не се махне, може да се срастне с яйчника и тогава целия яйчник ти заминава.
Единствено ми е за това, че ми пропада плана, както си бях замислила да си направя 3 цикъла по 10 дневно гладуване за 3 месеца. Но мога да го направя след това, след празниците за да приключа веднъж завинаги с поликистозните яйчници.