Здравейте, това ми е първия пост тук
Просто съвсем случайно попаднах на това тука: http://www.zemianazaem.com/archives/70
А на края на темата ме пренасочват към този сайт.
Регистрирах се, всичко е 6, но не мога да намеря точно тази тема.
Забелязах докато я четях там, че повечето участници са жени
Супер много ми е интересно и искам да пробвам това гладуване с плодове и чай.
Имам няколко въпроса обаче - тези 800 грама плодове и за мъжете ли е толкова или не? Щото аз съм бая едричък, та се чудих. Измерих една ябълка - тежеше 220 гр...ок
Дефакто трябва да изям максимум 4 ябълки на ден нали така. А други плодове може ли? И по добре по малко отколкото повече?
И пиенето на вода позволено ли е?
Също ми е много интересно има ли вероятност да припадна нещо или?
И също което е много важно и ме притеснява, че няма да мога да спазвам тези часове - през 2 часа.
Просто няколко съвета от по компетентни занимавали се вече с това гладуване ще са ми от полза!!!
Благодаря предварително!!!
Здравей!
Тези 800 грама са ориентировачни, особено за мъже и особено щом си по-едър.
Няма никакъв проблем да консумираш по повече, но не прекалявай.
Може да ядеш всякакви плодове, но е най-добре на един прием да не ги смесваш с други.
Може да пиеш вода, но да не е много, защото такава приемаш от плодовете, а и в режим на изчистване на организма ще натовариш бъбреците. Може да си позволиш някоя и друга чаша на ден на гладно.
Има риск от припадане, особено щом си доста едричък, както сам се изрази, значи тялото ти доста ще се чисти, особено в първите три дни може да ти е доста кофти. Категорично залагам на идеята, че човек не трябва да прави голям курс гладуване, без да е направил предварително поне един или два пъти минимум два дена, за да се подготви и психически, и физически, и изобщо да усети за какво иде реч. Препоръчвам ти и ти така да направиш. Например изкарай някоя събота и неделя даже без плодове и чайове, а само на вода. Е, ако усетиш че се чувстваш доста тежко, може да преминеш на плодове. Вече като минат няколко седмици до месец, може да се хвърлиш на повече дни. Доста често по време на гладолечение може да ти се завие свят при рязко изправяне от легнала или седнала позиция и ще ти причернее пред очите. Ако не клекнеш и не легнеш пак теоретично има риск от припадък. Пак теоретично може да се случи и, ако натовариш по усилено по някакъв начин тялото си с физическа дейност. Но като цяло в плодовата диета, която е един вид гладолечение няма нищо страшно, така че скачай смело и не се притеснявай.
Тия часове, тоест през два часа прием на плодове и чайове, това е, ако искаш да направиш програмата като перфекционист, иначе изобщо, ама изобщо не са толкова важни, дори може да минеш и без чайчетата, но, ако все пак имаш възможност пий ги.