Ено, още едни 5 ст....
Чесънът за мен е едно от силно лечебните, божествени растения.
Добре си спомням, че в Аюрведа е казано:"Ако ядеш чесън, ще си здрав. Ако ядеш много чесън, ще си глупав..."
В продължение на 6 месеца, в Камбоджа, всеки обяд и вечер приемах по няколко скилидки суров чесън. Всички европейски контингенти бяха настоятелно приучени от лекарите и вместо това приемаха по 1 Тетрациклин (!!) сутрин и 1 - вечер.
Не ме хвана нито малария, нито нещо друго.
Едно от мноооогото въздействия на чесъна е, че увеличава пропускливостта на клетъчните мембрани. Така очистителните процеси се усилват и затова миришем не много приятно (миришаг изхвърляните с помощта му неща), а не - от чесъна.
За някои хора приемането на каквато и да е чаша чесън може да предизвика парене и болки в стомаха, които не са добър знак. Аз бих го приемал след много дъвчене с препечен хляб и сирене (преди това - много зеленчуци).
Който иска да се лекува, да не обръща внимание на излъчваните неща... Старателно къпане 2 пъти на ден би намалило излъчването значително. Опитите за задушаване с парфюми и дезодоранти водят до смесване на двете ухания и не ги предпочитам, освен това силно затрудняват важните отделителни процеси.