Титан, много добре казано! Религиите, вкл християнската библия, са една манипулация за мен. ("Разделяй и владей", каза гадния юдей
)
Аз прочетох библията още в 3ти клас и будното ми детско съзнание не можеше да се примири с противоречията, например че Бог ни обича, но има Ад в който ни праща, че не трябва да се правят изображения на живи или неживи обекти и да им се кланяме, а има икони и т.н. Силно усещах (и усещам) връзката си с Бога и не ми беше нужно да ходя на църква, да оставям пари по иконите за нещо духовно...изобщо не ми се струваше логично
Според мен, боговете от религиите са точно извънземните с техните технологии, които са впечатлили древните хора супер много в различните райони, а Бог-творецът е Създателя на Вселената, съзнанието, което е намерило баланса така, че да съществува всичко в равновесие. Нали живеем в холограма
една мисъл би трябвало да е достатъчна. В книгите на Мегре има откъс, който описва това, аз не знам дали е 100% вярно, но от всичко прочетено тия 20 години, след прочитането на библията и началото на търсенето ми, описаното от Анастасия ми е най-близо до усещанията.
п.с: Прякорът ми е абревиатура, която в миналото ми беше артистичния псевдоним и означава "Bulgarian Enhanced Engineer Lost in Extreme Exhaust". Kaто гледам колко са изтощени планетата и хората от всичко, още си е актуално. Пчелата Лий се роди като игра на думи, защото на българси е "би ли?"