Колев05, освен на суровоядство наблягай и на граматиката ухилен.
Титане, неприятно ми е да го кажа, но отдавна на доста хора у нас, включително и тук, бая им куца родният език
.
Колев, менюто ми се струва супер - вярно, че твърдите храни са малко, но това се компенсира от фрешовете, които се усвояват на 100%. По принцип бих ги препоръчала за поддържане на теглото и повече витамини, но ти пиеш доста, а и с това не бива да се прекалява. Наблягай на повече ядки, бобови, зърнени (ако нямаш глутенова непоносимост, или нещо такова), ако искаш пий сурови пъдпъдъчи яйца (ако не клониш към 100% веганизъм)... За добавките - много е деликатна тая тема. Право казва Бате ни Бино, че професионалните спортисти масово не са пример за особено здравословен живот, особено сега, когато паразът е толкова наситен с боклуци, предлагащи ни примамливо да станем Мистър/Мис Мускул за по 10 дена, или да задържим въпросния мускул без особени усилия, ама на огромна цена (най-вече за черния дроб)... От друга страна защо пък непременно това да остава така? Нали идеята е да търпим развитие в много отношения. Едно време се смяташе, че спорт без купища месо (не просто да го има в менюто, а
купища) е изключено - сега мнозина активно спортуващи (включително и аз) и без тая крайност се радват на добро здраве и нелоши спортни постижения... Едно време се смяташе и че учителската професия е равносилна на ниски доходи и човек трябва да избере едно от двете - от няколко години вече не е така (лично се убедих
). Така че, защо да не се опитаме да намерим баланса и тук?
Наистина, повечето добавки са си боклучави, или в най-добрия случай, несигурни. Човек за съжаление няма как да се застрахова и цената отдавна вече не е гаранция за качество
. Колев, ако имаш възможност и не се притесняваш, пробвай конопените или другите протеини, може и да са добри... Но ако искаш нещо наистина гарантирано и 100% натурално (и не подхождаш със скептицизъм), мога да ти препоръчам ето това
http://kramil.hit.bg/menu2.htm. Тоя човек е надежден, страхотен професионалист - има билкови формули за всяко нещо, за всякакви ситуации, включително и за хора с високо и екстремно натоварване; едната формула я използват професионални летци, дето прекарват 10 часа на ден във въздуха! От години си купувам неща от него и никога не ме е излъгал - всичките му продутки вършат работа, нямат подобрители (на медена основа са - дано нямаш алергия към пчелни продукти) и дори са по-евтини от повечето несигурни стоки на пазара. Ако се интересуваш, пиши ми на лично и ще ти дам координатите му, със сигурност ще останеш доволен.
Успех!