Здрасти,
Промяната на храненето винаги внася някаква промяна във външния вид, но това е в зависимост от възраста ти и от субективни причини, които никой не може да ти каже. Спирането на месото определено не означава губене на мускулна маса, по-скоро е психологичен момент на настройка. Аз спрях месото преди 17 години и отслабнах с 10 кг, но тогава бях на 21 и промених много други хранителни навици, от което дойде и тази рязка промяна...с годините всичко си идва на мястото, и аз съм изпитвал твоите страхове преди време, особено когато започнах да тренирам тялото си, всички познати и приятели ме наплашиха че като вегетарианец няма никога да кача маса и да имам мечтаното тяло...е, аз орповергах всички подобни твърдения...преди около 5-6 години започнах да тренирам по-сериозно и редовно и резултатите не закъсняха, всичко е въпрос на редовно трениране. Когато тренираме по естествен начин без месо и други вредни добавки(протеини, каротини и други простотийки които всеки мъж ходещ на фитнес взима) резултатите идват малко по-бавно, но идват, просто бъди търпелив и следвай собствените си убеждения. Аз имам(надявам се) добре оформено тяло с мускули и релеф и нито ям, месо(а от доста време съм изключил почти всички животински продукти), нито соя, нито тофу...наблягай на по-редовно приемане на бобови растения като боб, грах и леща...също задължително по 100 грама сурови ядки(микс по твое желание и вкус),зеленолистни зеленчуци(когато има), овесени ядки и си накисвай от време на време жито. Нямам специална диета и тренирам редовно, доволен съм от тялото си!