Нямам много време да пиша, но ще споделя с вас нещо, което напоследък много ме тревожи.
Изчетох всичко, което се е написало и споделило от месец- два насам и виждам колко нови членове има сайта и форума. Нещо, което е чудесно, но в същото време забелязвам и една тревожна тенденция- все повече хора се втурват да правят прочиствания, гладолечения, режими без никаква предварителна подготовка, без да са прочели и един ред в страни от този сайт!! Вдъхновени от това, което други са постигнали и изхождайки от ЧУЖДИЯ опит правят грешка след грешка! Има хора, които съчетават Шанка пракшалана с чернодробно прочистване- на два пъти го прочетох- това е много опасно.... Други, след проведен плодово- чаен режим, се хранят по изключително неподходящ начин, няма да цитирам сега точно, което също може да им донесе големи бели- я ще си докарат някоя язва, я бъбреци или черен дроб може да пострадат. И тогава кой ще бъде виновен?
Виждам, че и на други хора им минават такива мисли, като съдя от последните постове- като прочетох и поста на Томирис реших, че трябва да споделя това, което ме гложди.
Предложението ми е такова- нека да се напише предупреждение за това, какво следва, ако не се спазват точните указания при спазването на различните очистителни практики и хранителни режими. Да се напише какво НЕ ТРЯБВА да се прави. Защото все повече хора с различни здравословни проблеми, с различна информация, опит и подготовка в алтернативното хранене посещават сайта и никой не знае кое как се тълкува.
И да се направи така, че да се вижда от всички. Защото на много места тази информация я има, но не всички достигат до нея, или пък отгоре- отгоре я попорочитат и решават, че всичко е ясно.