Наистина и ние служим за храна. Колкото и цинично да звучи, "законите на джунглата" действат с пълна сила. В природата никога няма победители и победени и дори да изглежда, че за момента владеем планетата, то е така до следващото силно заметресение.
Ако се храниш само с растителна храна въобще не означава, че не участваш в световната кланица на икономиката, освен ако сам не си я отглеждаш. Фермерският труд отдавна е изключително робски. Обикновено по плантации работят деца, нелегални имигранти и хора на ръба на оцеляването. Тук екстремистите сигурно веднага ще заявят, че ще взривят индустриалните ферми и ще се препитаваме само от диворясляци. Това, обаче, означава смърт на поне 80% от човечеството и голям процент от домашните животни, които като бъдат пуснати в крайна сметка ще измрат, предизвиквайки несъмнено екологични катастрофи. Да не си мислите, че кравата свикнала да бъде доена, хранена, поена и т.н. в определени часове ще се оправи в средата, в която уж нейния прародител, гигантския тур, е живял преди хиляди години? Знаете, предполагам, какво става с домашните животни в случаи на бедствия и войни, когато са оставени на самотек. Подивяват и в крайна сметка умират. Не става както Оруел го е описал в една от известните си книги (която впрочем трябва да се превърне в нещо като библия на веганите-екстремисти. Нищо, че там нещата са метафоризирани;)).
Естествено, възможно е все пак домашни животни да бъдат върнати в природата, но за това трябват поколения адаптация с помоща на човека.
Веганите екстремисти-терористи могат да се заемат с проучването и решаването на тези проблеми, а не да замерят с кал лелките носещи кожени палта. Тогава поне идеологията им ще има някаква по-стабилна основа. Харесвам мнения различни от моите, стига да са подплатени стабилно.
Аз не съм вегетарианка по здравословни причини. Според мен вегетарианството и суровоядството са били дълги години начин на хранене на нашия народ. Идеология, която се е доказала в хилядолетията, практикувана от почти всички мъдри хора. Природата и Космоса са нашите майка и баща и ние ще сме добре, когато живеем в хармония с вибрациите им. Консумирането на сурова растителна храна означава поемане на по-чиста и първична енергия, която усилва сетивата ни и ни помага този резонанс да се осъществи по-лесно. Има доза егоизъм в случая, но първоначалният егоизъм е вратата към всеобщата хармония и любов, поне според мен.