Защо е токсично месото и води до рак?
Аз ще съм този, който ще ти похвали домашно гледана птица. Ако визираш селски двор и пуснати на свобода стадо пуйки или кокошки да кълват треви, семена, червеи, и каквото намерят, както и останките от храненето на стопаните. Такива свободни птици не са предназначени за бизнес и не се сещам кой ще ти продаде. Медарите например не продават меда, който заделят за себе си а такъв мед пчелите събират без да бъдат подхранвани със захар. Буквално всички се кълнат че не подхранват със захар, но ако са бизнес ориентирани със сергия задължително слагат за да са на печалба.
Да се върнем на въпросната птица. Тя е нещо божествено, силно лечебно средство особено супата от главата, краката и воденичката. Има една книга "Пилешка супа за душата" но не съм я чел. Споменавам я, защото хората обичат пилешката супа, стига да е направена от здравословно насочен готвач.
Въпросът ти приятелю е провокативен но аз ще съм откровен. Хапвай винаги когато можеш да си позволиш такова животно и ако склониш да ти го продадат.
Има много работа предупреждавам: Ходил съм да купувам за мен красиви свободни птици и трябва да наблегна на детайлите.
Обикалянето по селата изисква време и пари, разход на гориво, разход за коляч ако не искаш да извършиш убийството. Завиране на вода, скубане и транжиране. Много неприятна гледка и миризма.
Друго си е да забършеш пилешко филе от най-близкия супермаркет.
Направи си равносметка струва ли си цялото тръчкане за една хубава супа и после лучена яхния или сварено или запечено.
Многото бълвочи в нета за канцерогенното месо визират съвсем друг вид месо, това по магазините, напоено с консерванти и нитрити Е250/251, за да пази червен цвят и бактериите да стоят далеч.
Яж това което чувстваш че ти се яде и изследвай как ти се отразява. За мен супа от пилешки крака е елексир за ставите. по вероятно е да се отровиш и да хванеш рак от заместители като кълнове, пшеница, лимец, ръж, царевица, кокосови продукти, афлатоксиново сурово какао и тн.
Много важно е кой как живее, статично или динамично. Експериментирай решаваш ти, в нета е пълно с глупости ( както и този ми пост )